
ברוך דיין האמת: מארצות הברית מגיעה הבשורה המעציבה על פטירתו בשיבה טובה של הרב הצדיק רבי משה וולפסון זכר צדיק לברכה.
הרב וולפסון נולד בשבט תרפ"ה, ולמד בישיבת תורה ודעת אצל הרב שרגא פייבל מנדלוביץ', הרב גדליה שור והרב יעקב קמינצקי.
עוד באתר:
בהשפעת הרב שור התקרב לחסידות והיה לחסיד של האדמו"ר בעל ה'אמרי שאול' ממודז'יץ. מאוחר יותר התקרב לחצרו של הרבי מליובאוויטש זצ"ל.
לאחר חתונתו היה ר"מ ומשגיח בישיבת תורה ודעת. רבים מתלמידיו של הרב וולפסון המשיכו לשמור קשר איתו לאחר עזיבתם את הישיבה ועם הזמן נוצרה מסביבו חבורת חסידים, חלקם הגדול היו ליטאים במקורם. הרב וולפסון פתח קהילה לתלמידיו בשם 'אמונת ישראל' ולאחר מכן פתח בית כנסת בבורו פארק.
הרב וולפסון הושפע מדרך חסידות קרלין ותפילתם של חסידיו מאופיינת בהתלהבות ובצעקות כדרך חסידי קרלין. הרב וולפסון היה נוהג להגיע לישראל בזמן חופשת הקיץ ומוסר שיעורים לחסידיו המתגוררים בארץ.
ניתן לומר כי הרב וולפסון זצ"ל היה ל'משפיע' הראשון בציבור הכלל חסידי.
הרב וולפסון הרבה להדגיש את קדושת המועדים ואת האמונה שכל יהודי הוא קדוש, גם כאשר אין זה נראה כלפי חוץ ("פינטעלע ייד"). הוא הדגיש את חשיבות הרגשת החיות בעבודת ה', ללא תלות במנהגים מסוימים.
במכתב לתלמיד הוא כותב: ”על שאלתך מהי חסידות, תשובתי – איני יודע. אם תשאל לי מהו חיים, גם על זה אשיב, איני יודע. אמנם אני מרגיש חיים. אין שינוי בין חי למת, רק שבחי יש רוח חיים. הבעש"ט המשיך חיים של הרגשת אלוקות בעולם… אין תורת הבעש"ט תלוי בשום הנהגה פרטית ולכן תלמידיו משתנים בהנהגותיהם".
מספריו: אמונת עתיך, חידושים שנכתבו או נערכו על ידיו, שלושה כרכים על התורה ומועדים, ברוקלין תשמ"ז-תשס"א
סדרת הקונטרסים אמונת עתיך, שיחות שנרשמו על ידי תלמידיו, משנת תש"מ ואילך.
ליקוטי אורות – שיעוריו בספר התניא
ספר ציון ועריה : [על ענייני ארץ ישראל] : מלוקט מספרי אמונת עתיך על התורה ומועדים : אמרות טהורות ומאמרים יקרים / רב משה וואלפסאן ; [העורך:] אהרן לעזער. ברוקלין : מכון אמונת עתיך, תשס"ג.
כאמור, הבוקר הסתלק הרב וולפסון לבית עולמו והלוייתו תיערך בשעות הבוקר (שעון ארה"ב).