
הדסה שני, מכשירה מנחות הורים בגישה ההתקשרותית אומרת כי החופש הגדול הוא זמן למנוחה דווקא לילדים בגיל הרך. "כמו שהגוף שלנו זקוק למנוחה פיזית, ואנחנו המבוגרים מודעים לזה – כך הילדים זקוקים למנוחה קוגניטיבית".
"היום שלהם מאוד עמוס, רובם חוזרים לבית רק בשעה ארבע. גם לילדים בגן היום מאוד עמוס בעומס חברתי, רגשי וקוגניטיבי. הם כל היום סביב פעילות. אז החופש הגדול הוא זמן מצוין בשבילם למנוחה רגשית". שני מבהירה את דבריה: "מנוחה אין הכוונה במיטה, אלא מנוחה רגשית בה הילד מקבל סיפוק לצרכים הרגשיים שלו ולא לקום בבוקר להתמודדות היומיומית שלו וללכת לגן".
עוד היא אומרת: "החופש הוא זמן הכי טוב לצמיחה, בדיוק כמו בשינה שאז הגוף צומח וגדל פיזית. אנחנו רואים קפיצה התפתחותית אצל ילדים אחרי החופש הגדול כתוצאה מהמנוחה. לא לחפש תעסוקה וקורסים לילדים, תנו להם חופש. תפקידו של ההורה – לתת למוח את התנאים להבשיל כמו שצריך. זה קורה כשהילד מרגיש בטוח בבית, שיש אוירה טובה בבית והרבה משחקיות".
עוד באתר:
היא מעניקה מספר דוגמאות למשחקים היכולים לעזור בקשר ובצמיחה הרצויה אצל ילדינו: "פחות משחקי קופסה ויותר משחקים רגשיים כמו תופסת ומחבואים. כן, אלו משחקים מאוד רגשיים המטפלים בבהלה שיש לילד במוח ובפרט בבהלת הפרידה שהילד חווה כל השנה בכך שנפרד מהוריו הרבה שעות. גם משחקי דמיון הם ממש מולצים כמו לקחת את הילד בבית עם עיניים מכוסות או לשחק בדמויות כמו רופא וחולה. לילד סוער יותר מתאים משחקים אגרסיביים כמו מלחמת כריות ולזרוק דברים על הקיר ואפילו סתם להתגושש איתו, האבות בעיקר טובים בזה".
האזינו לדברים המלאים מתוך התוכנית 'עניין משפחתי':