
"מדובר בסוגיה מאוד מורכבת ולא פשוטה", אומר עו"ד ציון אמיר, שמייצג את שר המשפטים יריב לוין בעתירה שדורשת ממנו למנות נשיא ושני שופטים לבית המשפט העליון, "במוקד הוויכוח במסגרת העתירה הזאת, עומדת לדיון שאלת סמכותו של שר המשפטים. העותרים דורשים ממנו לכנס את הוועדה לבחירת שופטים כדי למנות נשיא, ולאייש את המקומות שהתפנו בעקבות פרישתם של הנשיאה חיות ושל השופטת ענת ברון לפני כ8 חודשים".
"נושא הדיון הוא: האם מדובר בחובה שהשר חייב למלא, כמו אדם שתפקידו בחדר הוועדה הוא להדליק את מתג החשמל ולא לכבותו. או, כמו שאנחנו טוענים, שהסמכות שהוענקה לשר המשפטים כיושב ראש הוועדה, מעניקה לו סמכות מהותית, לכנס אותה בהתאם להפעלה של שיקול דעת ומדיניות ראויה. מה בעצם השר אומר? אני רוצה למנות נשיא, אני רוצה למנות שופטים, אבל אני רוצה לעשות את זה בהסכמה רחבה. למה בהסכמה רחבה? כי אנחנו בזמן מלחמה, כי אנחנו בתקופה של מחלוקת פוליטית, כי אנחנו בתקופה של פילוג ושל קיטוב. כאשר באים למנות סמל שלטון ושופטים לבית משפט העליון, ראוי שהדבר הזה ייעשה בהסכמה רחבה".
עוד באתר:
"חשוב לזכור שגם השרה ציפי לבני וגם שר המשפטים דניאל פרידמן, בתקופת כהונתם, לא כינסו את הוועדה למינוי שופטים למשך זמן ארוך, בדיוק מהסיבה הזאת – שבתקופתם לא הייתה הסכמה. זה רק מדגיש שהעיקרון של הידברות והסכמה רחבה שמושתתת על כבוד הדדי, הוא הפתרון הנכון. נקווה שגם בית המשפט העליון ילך בכיוון הזה".
האזינו לראיון המלא מתוך 'שטח משפטי' עם עו"ד נתנאל לאופר: