
למרות הלחץ הציבורי הגובר בישראל לתגובה צבאית נרחבת, אחרי אסון פגיעת הרקטה במג'דל שמס, מקורות בכירים מעריכים כי התגובה תהיה משמעותית, אך תיעשה בצורה מדודה ולא תוביל למלחמה. הקבינט שהתכנס הערב במשך כ3 שעות, הסמיך את ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט לבחור את אופי התגובה, כאשר השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר נמנעו מההצבעה.
לרשות ישראל עומד מגוון אפשרויות, כולל תקיפת מחסני נשק אסטרטגיים של חיזבאללה, חיסול בכירים בארגון, או אפילו פעולה בביירות – צעד שעלול להיות בעל השלכות דרמטיות. במקביל, ארצות הברית מפעילה לחץ על ישראל להגיב באופן מדוד. הבית הלבן הודיע כי הוא נמצא בדיונים מתמשכים עם ישראל ולבנון, ומחפש פתרון דיפלומטי. מזכיר המדינה אנתוני בלינקן הביע תמיכה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, אך הדגיש את התקווה להשגת הפסקת אש בעזה שתוביל לרגיעה גם בגבול הצפוני.
ראש הממשלה נתניהו הבטיח כי "מדינת ישראל לא תעבור על כך בשתיקה", ושר הביטחון גלנט הצהיר כי חיזבאללה "ישלם מחיר כבד על פעולותיו". עם זאת, גורמים בכירים מדגישים כי ישראל אינה מעוניינת להצית מלחמה אזורית. מדינות באזור הביעו דאגה עמוקה מהסלמה אפשרית. משרד החוץ הירדני הזהיר מפני "הצתת מלחמה חדשה מול לבנון" שעלולה להוביל למלחמה אזורית כוללת. גם מצרים וסעודיה דיווחו כי הן עוקבות בדאגה אחר ההתפתחויות.