
הגב' זיווה מאיר המכונה "אמא מאיר", פותחת את פינתה הקבועה: "הרבי מליובאוויטש אמר פעם "כשהעולם רואה מצב מאתגר – אני רואה הזדמנות". אנחנו בימים מאוד מאתגרים אבל אולי בכלל אלו ימים של הזדמנות גדולה".
"כמובן שאם היו נותנים לנו לבחור, לא היינו בוחרים בימים האלו", היא אומרת, "בכלל תשעת הימים אם היה באפשרותנו למחוק אותם מלוח השנה – היינו עושים זאת. בנוסף לזה האיומים, החרדות, הפחד מה'הפתעה' שאולי תבוא והכוננות מפניה. השאלה היא מה אנחנו עושים עם זה?!".
עוד באתר:
"בימים אלו אנו לא שומעים מוזיקה, לא אוכלים בשר ולא מתחדשים בקניות, כל אלו ברמה ההלכתית. אבל יש הזדמנות בימים האלו להתחבר לעומק הדברים, לערכים ולחורבן בית המקדש. אנחנו רחוקים מאוד מהחורבן, אלפי שנים. יש איזו תחושה של שיחכה או ניתוק מזה, אז באמת יש הזדמנות להתמסר לזה ברגש ובמחשבה".
אמא מאיר טוענת כי "אנחנו חייבים להעביר לילדים שלנו מה החסר בעצם בכך שאין לנו את בית המקדש, ללמוד על זה מעבר לכך שאסור לשמוע מוזיקה, ומדוע אנחנו מחפשים תפריטים בלי בשר וכדו'. מה באמת קרה כאן ולמה אנחנו מתאבלים.אפשר להעביר את המסרים האלו בצורה מאוד יפה".
"יש הורים שהם בעצמם מחוברים אך לא מצליחים להעביר את זה לילדים". אשת החינוך נוקטת בדוגמה שהיא מכירה מקרוב: "יש איזו משפחה שהכרתי שבה האמא הייתה מאוד צדיקה אך לא הסתדרה, בלשון המעטה, עם ביתה בת העשרה. היא הייתה הולכת רבות להתפלל עליה בקברי צדיקים. ברגע שקברי הצדיקים הפכו לכעין מפלט עבורה הילדים כבר החלו לצחוק על זה". היא מוסיפה ש"הילדים כמובן לא התחברו לצדיקים המתים ולא הפכו בגלל זה לצדיקים החיים".
"אם רואים שהילד לא רוצה להקשיב, צריך להבין מאיפה זה נובע, להתבונן פנימה. גם אנשים שחוזרים בתשובה מרגישים בתחילה שיום שבת הוא נטל והכול אסור. כשמתבוננים לעומק הדברים מגלים כי לא הכל שחור כמו שחשבו", לדבריה.
"בכלל, כל דבר צריך להתבונן פנימה, לעומק". היא מספרת כי "לאחר שמחת תורה לא הפסיק להתנגן לי השיר "שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם". פתאום הניגון קיבל משמעות אמיתית ונכונה מאין כמותה. בכל שנה שרנו את זה בליל הסדר אבל עכשיו, זה קיבל רובד נוסף של הבנה".
האזינו לדבריה המלאים מתוך התוכנית 'התעוררות' בהגשת ידידיה מאיר: