
הייתם פעם במסעדת 'רג'ינה המלכה' בתל אביב? אברהם ארבוב נולד והתחנך בעיר שרחוקה שנות אור מתל אביב, הלך ופתח מקום שכולו עם כשרות של חב"ד. מהדרין של המהדרין, ועם סיפור מאוד אישי: "זו מסעדה מאוד מיוחדת, היא נמצאת במקום פסטורלי במתחם התחנה בתל אביב. פתחתי אותה לבקשת הרב גרליצקי שביקש שגם בתל אביב תהיה מסעדה יהודית למהדרין".
"הכשרנו את המקום עם כל החומרות של כשרות חבד, שהיא כשרות מאוד מחמירה, הרעיון הוא שאנשים יבואו למסעדה בגלל שהמקום טעים. שבעים אחוז מהקהל הוא בכלל לא דתי".
איך היה ללמוד בחצרו של הרבי? "זה מדהים, ואתה כל הזמן לומד וחי את הדבר הזה, ותמיד אתה מתגעגע לתקופה הזו שאתה לומד, הרבי תמיד דגל שאחרי החתונה לא להתבצר בארבעה אמות של הלכה, אלא לצאת החוצה, זאת אומרת לצאת לעבודה, לצאת לאנשים. להוביל את הקדושה למקום שאתה נמצא, גם במקום שהוא לא הכי נראה בית המדרש".
עוד באתר:
האזינו לדברים המלאים בתוכנית 'יוצאים לדרך' עם קובי פינקלר: