פיש אנד צ'יפס. אילוסטרציה

פילה סלמון בקראסט שקדים   4 מנות • דרגת הכנה: קלה

4 פלטים סלמון

לתיבול:

מלח
פלפל שחור גרוס טרי

לבלילת הציפוי:

1/2 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
שמן לטיגון

לתוספת שעועית:

250 גר' שעועית ירוקה חלוטה
1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:
תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה

הכנת הבלילה:

מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים
מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

הכנת התוספת:
במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב
מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.

מסירים מהאש ומגישים.

 

פיש אנד ציפס

6 מנות של פילה דג קוד ללא עור ועצמות
מלח
מיץ מלימון
פלפל שחור גרוס טרי

לטמפורה

1 כוס קמח תופח
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
4 כפות פטרוזליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2-1 כוסות סודה

לתפוחי האדמה

1 תפוח אדמה אדום פרוס דק
2 תפוחי אדמה סגולים פרו
1 בטטה פרוסה דק

להגשה רוטב אלף האיים
1/2 כוס מיונז
חצי כוס קטשופ
1 כף חרדל
1 מלפפון בחומץ מגורד דק

אופן ההכנה
את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון
מכסים ומשהים לשעה במקרר
מכינים את המרינדה
מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה

הכנת המנה
מחממים שמן עמוק עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ
טובלים את הפילה בטמפורה ומטגנים עד להשחמה
את התפוחי אדמה פורסים דק במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק
מגישים עם מיונז.

 

פילה לברק בציפוי שערות קדאיף

4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע

לציפוי
2 ביצים
2 כפות קמח
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות פטרוזליה קצוצה
500 גר' שערות קדאיף מופשרות
שמן לטיגון עמוק

להגשה -סלטון
2 כוסות אפונה קפואה מופשרת
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות
מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ
לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות
מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה

הכנת הסלטון אפונה
במחבת מטגנים בצל עד להשחמה
מוסיפים שום ומטגנים כדקה
מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים
טועמים ומתקנים תיבול
לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה
טועמים ומתקנים תיבול
מוסיפים את שאר הירקות ומעל מניחים 2 יח מהדג ומגישים
מקשטים באיולי פסטו.

האזינו לפינת 'במטבח של מירי' עם מירי זורגר מתוך התוכנית 'אשת חיל' בהגשת מיכל ירושלמי:











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

הסנאטור: "הרושם שלי הוא שחמאס לא מתפרק מנשקו"

אבי יעקב
שיחה מתוככי הכלא

ראש הישיבה טרח והגיע לבית העריק: "אתה שליח של כולנו"

נתי קאליש
הניצול מספר

שלוש יריות בגובה הראש: סיפור ההישרדות הבלתי יאומן

אלי יעקובוביץ

מקרה חמור: ערבי כיבה חנוכייה, המשטרה פתחה בחקירה

שמעון כץ
הפיגוע באוסטרליה

מתברר: האדם שרץ לעבר המחבל הוא ישראלי שפצוע אנוש

יוני שניידר
הכי עכשווי

המלחינים • משה ולדר מגיש את שיר העונה הרביעית

אליעזר חסיד
מבצע מאחורי הגב

המחבל חשף בחקירה תוכנית ימית חשאית של חיזבאללה

קובי פינקלר
הסלמה במלחמה

כ-40 מל"טים תוקפים גשרים באוקראינה; אודסה מנותקת

שלמה ריזל
המהומות בירושלים

לאחר התיעוד ההזוי: מח"ש תחקור את השוטר שהכה חרדי

אבי יעקב
כבוד לאסיר עולם התורה

האברך ששוחרר התקבל בלימוזינה: צווי גיוס נשרפו

אלי יעקובוביץ
פיינליסט 'הקול החדש'

שר-שלום מהצרי משיק סינגל בכורה: “להתגלות"

אליעזר חסיד
ראש הישיבה כובד

ישיבת רכסים: הדלקת הנרות נמכרה ב-4500 דפי גמרא

נתי קאליש
העימות מחריף

ונצואלה זועמת לעומת התוקפנות האמריקנית

אבי יעקב
מדברים שידוכים

מה יאמרו? הוויתור הפשט שיכול לפתור את בעיית המעוכבים

יענקל'ה פרידמן
המצלמה תיעדה

חסידי ברסלב נכנסו לשכם ללא אישור ודרסו פלסטיני

קובי אליה
יוצר מרתק

צפו: בוגר להקת הילדים חוזר כמלחין וכלוחם קרבי

המלחינים
מעצר ראש הישיבה

עדות מטלטלת: "אני עם כאבי תופת והשוטר ממשיך להרביץ"

אבי מימרן
לצפייה מלאה

'המלחינים 4' פרק 3 - מי חוזר אלינו אחרי 30 שנה

המלחינים
צפו בתיעוד

מרהיב: אלפי חסידי גור במעמד ההדלקה אצל הרבי

נתי קאליש
תיעוד מהקו הצהוב

מנהרות הושמדו, עשרות מחבלים חוסלו

קובי פינקלר