
נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, הכפיל את מאמציו בזירת מדיניות החוץ, במיוחד בכל הנוגע למלחמה בעזה, כך על פי דיווח ב-CNN. מקורות בממשל האמריקני מייחסים את התגברות המעורבות להחלטתו של ביידן לפרוש מהמירוץ לנשיאות, מה שפינה לו זמן רב יותר להתמקד בסוגיה.
גורם דמוקרטי הקרוב לבית הלבן תיאר את גישתו של ביידן כ"אובססיבית" לאחרונה. הנשיא מקדיש זמן רב יותר לשיחות עם שחקנים אזוריים, במטרה לקדם פתרון למלחמה המתמשכת.
עוד באתר:
למרות המאמצים המוגברים, הממשל האמריקני נתקל במכשולים משמעותיים במגעים להפסקת אש. מצב זה מעלה ספקות בבית הלבן לגבי האפשרות להביא לסיום המלחמה לפני תום כהונתו של ביידן. גורמים אמריקניים מטילים את עיקר האחריות למבוי הסתום על חמאס, כשגורם בכיר אף הביע חשש כי הארגון "פשוט לא ירצה אף פעם עסקה".
ביחס להפעלת לחץ על ראש הממשלה בנימין נתניהו, ביידן בחר לפעול בנחישות כדי לנסות ולהביא את ראש הממשלה "מעבר לקו הסיום", עם זאת, יש ספקות בממשל לגבי יעילותם של צעדים כמו עצירת משלוחי נשק לישראל.
למרות זאת, דווח על התקדמות מסוימת במגעים. לפי גורם בכיר, הושגה הסכמה על 14 מתוך 18 סעיפים במתווה העסקה. המחלוקות העיקריות שנותרו נוגעות למיקום הכוחות הישראליים ולשחרור של כ-800 אסירים פלסטינים.
גורם בכיר אמריקני ציין כי בצה"ל ובמערכת הביטחון הישראלית גוברים הקולות הקוראים לסיום המלחמה. זאת בין היתר בשל הצורך בהתאוששות והיערכות למקרה של פתיחת חזית נוספת בלבנון.
בעוד שהמאמצים הדיפלומטיים ממשיכים, השאלה המרכזית נותרת: האם ביידן יצליח להביא לפריצת דרך משמעותית לפני סיום כהונתו? המצב המורכב בשטח, יחד עם האינטרסים המנוגדים של הצדדים המעורבים, ממשיכים להציב אתגרים משמעותיים בפני הדיפלומטיה האמריקנית. עם זאת, המיקוד המוגבר של הנשיא בסוגיה מעיד על נחישותו להשיג תוצאות, גם אם הדרך לשם עדיין ארוכה ורצופת מכשולים.