
מאזין שעלה לתוכנית 'שמור וזכור' שאל את הגאון הרב אברהם יוסף שני שאלות. האם צריך להמשיך לומר בבית הכנסת 'אבינו מלכנו' הנאמר מתחילת המלחמה? ומה לעשות כשמגיע אדם שאינו שומר תורה ומצוות לבית הכנסת ביום שבת קודש ומבשר למתפללים על מאורע שראה או שמע תוך חילול שבת, האם לומר מי שברך או שנחשב שימוש בחילול שבת?
הגאון הרב אברהם יוסף ענה: "לגבי השאלה הראשונה, אמירת 'אבינו מלכנו' התחלנו לומר אותה בעקבות מה שקרה ביום שמחת תורה. ומטרתה להשתתף בצערם של כלל ישראל ובפרט לבקש לחמש המים על הלוחמים, על החיילים, שכולם יזכו לחזור לביתם בבריאות הנפש ובריאות הגוף. נפסיק לומר 'אבינו מלכנו' אם נקבל מצב של רגיעה, גם מהצפון וגם מהדרום".
עוד באתר:
"לשאלה השנייה", המשיך הרב, "לצערנו הרב יש מכה נוראה ודעה חולנית של אנשים שאולי אפילו מכנים אותם בתואר של רב, והיום "גם תבן וגם מספוא רב", ומורים לנו שיש מצווה גדולה לפרסם אם יש ידיעה טובה או ידיעה לא טובה לפרסם, או כדי לעורר הרחמים או כדי לשמח את הציבור.
זו ממש שיא העקמימות של אמת תורתנו הקדושה. שבת היא שבת מנותקת שבת היא דבר שהוא מאוד מנותק, לא ייתכן שיבוא אדם עבריין ויספר לנו שהוא שמע ברדיו, בטלוויזיה וסיפרו לו ואמרו לו, לנו אין רשות בשום אופן לשתף פעולה עם אנשים כאלה, אנחנו בלאו הכי כל שבת אומרים מי שברך לחיילי ישראל".
"זאת אומרת שזה לא תלוי אם שמעתי או לא שמעתי, כמעשה שבשגרה אנחנו מבקשים רחמי שמיים, שהקדוש ברוך הוא יגן על חיילי ישראל, אם כך הידיעה מה גרעה ומה הוסיפה?".
הרב הוסיף ואמר: "אין לנו שום צורך להתייחס אל אדם חסר דעת שנכנס לבית הכנסת ומספר דברים ומספר על עצמו שהוא מחלל שבת. בוודאי שלא צריך להתייחס. כל כוונתנו באמירת ה'מי שברך', אנחנו לא עושים זאת על משהו שקרה. בשבת הכל צריך להיות מנותק".
האזינו לדבריו של הגאון רבי אברהם יוסף מתוך התוכנית 'שמור וזכור'>>>