
לקראת ימי ראש השנה, בהם חסידים רבים נוסעים לשהות בצל רבם ומחירי הדירות בקרבת חצרות החסידים מאמירים, פרסמו מספר חסידויות מחירונים, בהם הם מגבילים את מחירי הדירות, אותן רשאים החסידים לשכור. בראיון מיוחד ל'קול חי' סיפר הרב אהרון גרנטויז, מהוועדה של חסידות בעלזא, על המהלך:
"היו בעבר כל מיני יוזמות שהתחילו, בעיקר בשנים האחרונות, כמו שאמרת, המחירים בכל שנה הולכים ועולים. הסיפור פשוט, בכל שנה, אנשים בשכונה מדברים בינם לבין עצמם, וכל אחד מספר בכמה הוא השכיר, וברגע שבשנה שעברה אחד כבר העלה באלף שקל, אז המחיר ההתחלתי בשנה הבאה אחריה, יתחיל מהמחיר הגבוה ביותר שהיה בשנה שעברה, כי אף אחד לא רוצה להרגיש שהוא המפסיד, ככה כל שנה המחיר עולה".
עוד באתר:
מה בעצם עושה הוועדה?
"השנה התקבצו כמה וכמה עסקנים, וישבו וחיפשו רעיונות מה אפשר לעשות, גם מבחינת ההיצע והביקוש, כי מטבע הדברים, יש הרבה מאוד חסידים שמגיעים לאזור, וכמובן שיש את אלה שנוסעים לאדמו"רים שלהם בערים אחרות, אז הם מפנים את הדירות. אבל בירושלים המחירים הגיעו למחירים מטורפים, ככל שמתקרבים לאזור בית המדרש של בעלזא, בתוך קריית בעלזא עצמה, יש גם מקומות שכבר ביקשו למעלה מעשרת אלפים שקלים, רק עבור ראש השנה".
האם לוועדה יש יכולת לכפות את הגבלות המחירים?
"הוועדה הזאת קמה לא בשביל לחנך את הציבור, ולא בשביל לחייב אף אחד. אלא בשביל לתת לחסידי בעלזא שמגיעים לירושלים לחג, לתת להם את הכלים ולתת את ההבנה שעומדים יחד כקהילה, כדי לעצור את העלייה של המחירים. אין פה שום כוונה לגרום לאנשים הפסד ולהוריד את המחירים שנוצרו עד עכשיו גם שלא בצדק, אלא לפחות לעצור את העלייה של המחירים, שלא נגיע בעוד שנה-שנתיים למחירים שאף אחד לא יוכל לעמוד בהם".
מהם המחירים שקבעה הוועדה?
"פרסמנו את המחירון גם לפי אזורים ולפי מספר חדרים. בוא ניקח לדוגמה, בתוך קריית בעלזא, דירת שני חדרים, שזה חדר שינה אחד, המחיר שקבעה הוועדה הוא אלפיים שקל. זה כמובן משתנה מרחוב לרחוב, יש רחובות שבהם מחירים גבוהים יותר, ויש רחובות שהמחירים מעט יותר נמוכים, תלוי במרחק. בתוך קריית בעלזא, דירת חמישה חדרים, שזה ארבעה חדרי שינה, סטנדרט של 12 מיטות, זה ששת אלפים חמש מאות שקל, שזה גם מחיר גבוה, אבל זה המחיר המפוקח של הוועדה".
האזינו לראיון המלא מתוך 'חדשות אנ"ש' בהגשת נתי קאליש: