
עוגיות דבש
מצרכים:
עוד באתר:
4 ביצים
1 כפית סודה לשתיה
קורט קינמון
1 1/2 כוסות סוכר
5 כפות גדושות דבש
1 כוס שמן
6 כוסות קמח
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר
לכדרר עוגיות בכודל חצי ביצה ולהניח ברווחים אפשר לשים במרכז שקד מולבן
לאפות עד להשחמה כ 20 ד'
לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע.
עוגת דבש סבתא
מצרכים:
13 ביצים
10 כפות שמן
1 כוס דבש
3 1/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 כפיות שטוחות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
2 כפיות קפה נמס
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים וסוכר את שאר המצרכים מלבד הקמח מניחים בקערה ומערבבים היטב
לאחד מסות בקפול 3 פעמים ובכל פעם לשפוך שליש מכמות הקמח
לערבב עד לקבלת מסה אחידה
לחמם תנור ל 160 מעלות ולאפות כשעה, או עד שקיסם יוצא יבש.
קרמבל תפוחים
מצרכים לבצק:
200 גר' קמח
50 גר' שקדים טחונים
1 שקית אינסטנט וניל
200 גר' חמאה או מרגרינה
100 גר' א סוכר
1 ביצה
מצרכים לתפוחים:
6 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס שמן
4 כפות סוכר דמררה
מעט וניל או קינמון
לציפוי קרמבל אגוזי
150 גר' חמאה או מרגרינה
150 גר' סוכר דמררה
150 גר' קמח
150 גר' אגוזי לוז גרוסים או כל אגוז אחר
אופן ההכנה:
מכינים בצק פריך ושמים למנוחה לחצי שעה במקרר
מכינים את הקרמבל ומניחים במקרר לחצי שעה
הכנת המלית:
מחממים שמן במחבת ומוסיפים את התפוחים ומטגנים כ 10 ד'
מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד שאין נוזלים כ 10 ד' נוספות
הרכבת המנה:
מרדדים בצק פריך ומרפדים תבניות אישיות או תבנית אחת גדולה
מעל שמים את התפוחים ומעל את הפירורים
אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות עד להשחמה כ-40 ד'.
האזינו לפינת 'במטבח של מירי' עם מירי זורגר מתוך התוכנית 'אשת חיל' בהגשת מיכל ירושלמי: