
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בהצהרה מיוחדת לרגל ציון שנה (על פי התאריך הלועזי) למתקפת הפתע של מחבלי החמאס ב-7 באוקטובר, חג שמחת תורה: "ביום זה בשנה שעברה זרחה השמש במה שהיה אמור להיות חג יהודי משמח. עד השקיעה, 7 באוקטובר הפך ליום הקטלני ביותר עבור העם היהודי מאז השואה".
לדברי ביידן: "היום מציינים שנת אבל על יותר מ-1,200 חפים מפשע בכל הגילאים, בהם 46 אמריקאים, שנטבחו בדרום ישראל על ידי ארגון הטרור חמאס. שנה מאז יותר מ-250 חפים מפשע נלקחו כבני ערובה, כולל 12 אמריקאים. שנה אחת לניצולים הנושאים פצעים, נראים ובלתי נראים, שלעולם לא יהיו אותו הדבר. ושנה אחת של מלחמה הרסנית. ביום השנה הזה, הבה נהיה עדים לאכזריות הבלתי נתפסת של פיגועי ה-7 באוקטובר, אך גם ליופיים של החיים שנגנבו באותו יום".
עוד באתר:
ביידן התייחס גם לביקורו בישראל בתחילת המלחמה ולנאומו ההיסטורי: "הפיגוע ב-7 באוקטובר העלה אל פני השטח זיכרונות כואבים שהותירו אלפי שנים של שנאה ואלימות נגד העם היהודי. לכן, זמן קצר לאחר הפיגוע, הפכתי לנשיא האמריקני הראשון שביקר בישראל בזמן מלחמה. הבהרתי אז לעם ישראל: אתה לא לבד. שנה לאחר מכן, סגנית הנשיא האריס ואני נשארנו מחויבים לחלוטין לביטחון העם היהודי, לביטחון ישראל ולזכות הקיום שלו. אנו תומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני התקפות של חיזבאללה, חמאס, החות'ים ואיראן. בשבוע שעבר, בהנחייתי, צבא ארצות הברית שוב סייע באופן פעיל להגנת ישראל המוצלחת, וסייע להביס מתקפת טילים בליסטיים איראניים".

"היום ובכל יום אני חושב על בני הערובה ומשפחותיהם. פגשתי את משפחות החטופים והתאבלתי איתם. הם עברו גיהנום. הממשל שלי ניהל משא ומתן לשחרור בטוח של יותר מ-100 בני ערובה, כולל אמריקאים. לעולם לא נוותר עד שנביא את כל בני הערובה הנותרים הביתה בשלום". אמר ביידן והוסיף: "אני גם מגנה בחריפות את הזינוק האכזרי באנטישמיות באמריקה וברחבי העולם. זה לא מקובל. כולנו חייבים לעמוד מאוחדים נגד אנטישמיות ונגד שנאה על כל צורותיה".
לדבריו, "אני מאמין שההיסטוריה תזכור גם את 7 באוקטובר כיום אפל לעם הפלסטיני בגלל המלחמה שחמאס התחיל בה באותו יום. יותר מדי אזרחים סבלו יותר מדי במהלך שנת הסכסוך הזו – ועשרות אלפים נהרגו, מחיר אנושי שהחמיר בהרבה בגלל טרוריסטים שהסתתרו ופעלו בין אנשים חפים מפשע. לא נפסיק לפעול להשגת הסכם הפסקת אש בעזה שתחזיר את בני הערובה הביתה, תאפשר זינוק בסיוע ההומניטרי כדי להקל על הסבל בשטח, מבטיחה את ביטחונה של ישראל ומסיימת את המלחמה הזו. לישראלים ולפלסטינים כאחד מגיע לחיות בביטחון, בכבוד ובשלום. אנו גם ממשיכים להאמין כי פתרון דיפלומטי מעבר לגבול ישראל-לבנון הוא הדרך היחידה להחזרת השקט המתמשך ולאפשר לתושבים משני הצדדים לחזור בשלום לבתיהם".
הנשיא ביידן סיים ואמר: "ביום הזיכרון הזה, שחל גם בימים הקדושים ביותר של הלוח היהודי, אנו מכבדים את רוחו הבלתי ניתנת להפסקה של העם היהודי ומתאבלים על קורבנות ה-7 באוקטובר. יהי זכרם ברוך".