
הוצאת אונר"א מחוץ לחוק: לאחר אישור החוק הערב במליאת הכנסת, ברוב עצום של 92 ח"כים, בעולם זועמים וקוראים לבטל את ההחלטה. גורמים רשמיים בממשל האמריקאי מסרו כי ארצות הברית "מודאגת עמוקות" מהחקיקה החדשה נגד אונר"א. גם שר החוץ של האיחוד האירופי, ז'וזפ בורל, יצא בגינוי חריף נגד ההחלטה והזהיר מפני השלכותיה: "חקיקה זו עומדת בסתירה חריפה למשפט הבינלאומי ולעקרון ההומניטרי הבסיסי של אנושיות". לדבריו, החוקים החדשים "יהפכו דה-פקטו את פעילות אונר"א בעזה לבלתי אפשרית" ויפגעו משמעותית באספקת שירותי בריאות, חינוך ורווחה.
הנציב הכללי של אונר"א, פיליפ לזריני, אמר כי ההצבעה בכנסת נגד הארגון היא "חסרת תקדים" ומהווה "תקדים מסוכן". הוא טען שההחלטה נוגדת את האמנות של האו"ם ומפרה את ההתחייבויות של ישראל לפי החוק הבינלאומי.
עוד באתר:
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר: "בריטניה מודאגת מאוד מהחוקים שעברו בכנסת נגד אונר"א. החוקים מציבים סכנה בפני כל הסיוע ההומניטארי הבינלאומי לעזה ואת שירותי הבריאות והחינוך החיוניים בגדה המערבית. ישראל חייבת להבטיח שמספיק סיוע הומניטארי מגיע לאזרחים בעזה. רק אונר״א יכולה לספק סיוע הומניטארי בהיקף ובקצב הנחוץ. אנו קוראים למחוקקים הישראלים להבטיח שאונר"א תוכל להמשיך בעבודתה החיונית".
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, הגיב וכתב: "חמאס השתלטו על אונר"א לפני הרבה שנים. הזהרנו את מועצת הביטחון פעמים רבות והיום אנחנו נוקטים בפעולה שתגביל את יכולותיה של אונר"א בישראל. אנחנו נמשיך לשתף פעולה עם ארגוני האו"ם וארגונים בינלואמיים שרוצים לסייע במאמץ ההומניטארי כמו שאנחנו עושים עם WHO ו-UNICEF".