
בשל פעילות אדם לא מבוקרת בים ובעיקר עקב מדיג מכוון או בלתי מכוון כשלל לוואי, כ-100 מיליון כרישים נידוגים כל שנה ברחבי העולם, וגם בים התיכון.
דיג הוא הגורם המאיים ביותר על הכרישים בעולם. בישראל, כל שנה, החל מהסתיו ועד האביב, כשמי הים מתקררים, מתקבצים כמה עשרות כרישים בסכנת הכחדה מסוג עפרורי וסנפירתן במים הרדודים שסביב תחנת הכוח "אורות רבין" שבחדרה.
עוד באתר:
בשבוע האחרון, תועדו הכרישות הראשונות בחדרה ובחברה להגנת הטבע מזכירים כי מדובר בתופעה ייחודית ונדירה ביותר בעולם, שמושכת סקרנים רבים, אך איננה מוסדרת בשלב זה.
צפו בתיעוד משיטוטי כרישות בים בחדרה >>>
עופר שפר, בן 50 מעתלית, שמשנרקל כ-6-7 שנים בחדרה ותיעד את הכרישות השבוע, מספר: "אני והבאדי שלי, אילן ברונקש, ראינו 3 כרישות עפרוריות, כנראה שהסנפירתנים טרם הגיעו. כמו תמיד, זאת חוויה לפגוש אותן ב'תחילת העונה', ולא נראה שהן מתרגשות במיוחד מאיתנו.
אני מאד אוהב את חווית השנירקול עם הכרישים וכמובן שרצוי להכיר את האתר, הזרמים, חוטי הדיג הפזורים, לשמור מרחק מהכרישים ולתת להם את המרחב שלהם, כי אנחנו ה'תיירים' בסביבתם. הכרישים – למרות השם שיצא להם, ובמיוחד סוגי הכרישים בחדרה – אינם נחשבים למסוכנים אך עם זאת, כמו כל חיית בר בסביבתה, יש לנקוט בגישה זהירה, לא לגעת ולא להטריד אותם".