
התקופה שאחרי החגים אמנם שקטה יותר לעסקים, אך הפרסום הוא הכוח שמחזיק את העסק פעיל. דווקא בזמנים אלו, יש ערך להתמקדות במותגים קטנים יותר, שמצליחים בדרכים יצירתיות לשמור על נוכחות ולהילחם על מקומם.
עסקנו בשבוע שעבר בקמפיינים של קופות חולים והשמטנו את כללית, שעלו בקמפיין גדול למשקפי ראייה. הפעם עם חידוש מוצרי: עד גיל 18 נהנים ממשקפיים בהסדרים דרך משרד הבריאות ועכשיו בכללית גם מעל גיל 18 אפשר לקנות משקפיים ב-120 שקלים. את הקמפיין ליווה סרטון קריאטיבי שהפיק מני וקשטוק.
עוד באתר:
בשבוע שעבר כשסקרנו את קמפיין 'מכבי' ציינו שבציבור הכללי עלה מסר "המקופ"חים" והבעתי תקווה שהוא יגיע גם לציבור החרדי. ואכן השבוע הקמפיין החרדי כלל גם את השפה הפרסומית הזו.
ברדיו שמענו קמפיין של 'קסיאס' – רשת הריהוט תחת הסלוגן 'בלאק נובמבר'. כן, המבצעים הם מזמן לא רק 'בלאק פריידי' כשכל חודש נובמבר הופך לחגיגת מבצעים. המותגים מנצלים את סוף השנה האזרחית לייצר עוד הכנסות. מחסני חשמל יצאו בקול רעש גדול בציבור הכללי אבל ברעש קטן הרבה יותר בציבור החרדי. יהיה מעניין לעקוב אחרי אדפטציות למבצעי סוף השנה בציבור החרדי שנראה בשבועות הבאים.
האזינו לתשדיר >>>
בלטו השבוע ארגוני ההלוואות לחתונה כמו 'הגמ"ח המרכזי' ו'אושר בכבוד', שמציעים מודל של הפקדות שאחריהן יגיעו הלוואות. הצעות ההצטרפות מוגשות בתנאים אטרקטייבים.
'סנו', מותג שחולש על מגוון קטגוריות בעולם מוצרי הניקוי והטואלטיקה השיק מספר גדול של קמפיינים. לג'ל כביסה מרוכז שיושב על מגמה עולמית של מוצרים מרוכזים וקטנים. החברות מציעות לקנות את אותו המוצר באותה הכמות רק בגרסה קומפקטית. הישראלי הקלאסי עשוי להרגיש שהוא משלם יותר על מוצר קטן יותר ולכן החברות עושות מאמץ פרסומי ממוקד להסביר את היתרונות כגון: משקל נמוך יותר בסחיבת המוצר הביתה. קמפיין נוסף שלהם ל'סנו מקסימה למייבש' – מוצר שלא נמצא ב'טופ אוף מינד' של הצרכנים כמוצר בסיסי ולכן 'סנו' פועלים פרסומית להטמיע אותו. ובמקביל הם באוויר גם עם קמפיינים ל'סנו ספארק' ו'סנו ריצפזפרש'.
'מגן דוד אדום', עלו בקמפיין רדיו חמוד עם המסר "תמיד תהיה 100% אבל במקרה חירום – 101. אני עוד זוכר שאנשים הופתעו שחברת החשמל משקיעה בפרסום תדמיתי – והנה היום יש לה מתחרים. כך גם מד"א פועלים לחזק את התדמית מתוך הבנה שהם חייבים להיות נוכחים בפרסום כדי להיות במודעות.
'רמי לוי' עלו בקמפיין רדיו בו רמי עצמו פונה באופן אישי לצרכנים. המיתוג בו רמי שם את עצמו בפרונט כאדם שעוזר לחלשים עובר כששומעים אותו בקולו באופן שלא יכול לעבור במדיה המודפסת.
תחום נוסף שתופס מקום רחב ברדיו בשבוע האחרון הוא ההתרמות. שמענו את מוסדות קבר רחל כיוון שאתמול היה יום ההילולה. 'יד לאחים' הציגו קמפיין שונה – שלא מתמקד בתרומות. מהלך מעניין של מחלקת ההסברה עם התוכנית החדשה: "שיח בגובה העיניים" שמסביר את כל הסכנות דרך עדויות מטלטלות. קמפיין שמותאם לתיכונים ולסמינרים, כמובן תחת אישור ובקרה של נשות חינוך. עמותות חייבות לזכור שצריך גם להראות לתורמים מהלכים שהן מבצעות מה שיגביר את המענה בהתרמות.
עירית בני-ברק בשיתוף המשרד לשוויון חברתי יצאו בקמפיין שמציע מסלול תעסוקה לאזרחים ותיקים בשם 'ותיקים בעבודה'. ההבטחה הפרסומית היא שהם מעניקים את כל המעטפת: ההכשרות וההשמה לציבור מעל גיל 60.
בית הספר לסיעוד של לניאדו יצא במהלך פרסומי מעניין שפונה לאקדמאיות, שמחשבות מסלול מחדש. נשים שמחפשות קריינה עם נשמה לצד פרנסה מכובדת. במקביל עלה קמפיין מעניין למערך ההמוטולוגי של המרכז הרפואי איכילוב, שטלטל אותי ברמה האישית. הקמפיין מזמין אנשים שאובחנו, גם במרכזים רפואיים אחרים, לקבל טיפול מהמומחים שלהם. באופן אישי יש לי הכרת הטוב למרכז, שטיפל במסירות באחי שנפטר לאחרונה בגיל 22 מסרטן.
האזינו לתשדיר >>>
לסיום הייתי צריך השבוע לרכוש משקפיים חדשות, מה שגרם לי לשים לב לקמפיינים בנושא. זו הסיבה שחברות צריכות להיות כל הזמן באוויר. שני קמפיינים שבלטו הם של 'אופטיקה מילאנו' שהפיק פסח באגד המוכשר עם החידוש "תוך 10 דקות המשקפיים מוכנות". וקמפיין של 'משקפיים עד הבית' שמציעים להגיע עד אליכם עם בדיקה ובחירת משקפיים החל מ550 שקלים.
האזינו לפינת "מבט שיווקי" מתוך התוכנית "שטח שיווקי" בהגשת עפר גדנקן >>>