
חזה עוף מוקפץ
מצרכים:
עוד באתר:
2 חזות עוף ללא עצם חתוכים לרצועות
2 בצלים חתוכים ל4 ופרוסים
למשרה החזה
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
לבצל:
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
את החזה עוף יש להניח בקערה לשפוך מעל את השמן המלח והמיץ של הלימון
לערבב היטב לכסות בניילון נצמד ולהניח לשעה לספיגת טעמים
עדיף לתבל ולהניח ללילה
במחבת חמה יש להניח שמן כשהשמן חם מתחילים לטגן את הבצלים עד להשחמה קלה
מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משנה את הצבע ללבן
בודקים עם סכין אם העוף מוכן ומגישים על פירה תפוח אדמה
חזה עוף בפלפלים:
מצרכים:
6 חזות עוף מפולטות חתוכים לרצועות דקות
למלית:
3 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות
3 גבעולים של בצל ירוק חתוכים ל2
3 עלי סלרי קצוצים
מלח פלפל שחור גרוס טרי
לתוספת קרנצ'ית:
2 כוסות שקדים מולבנים פרוסים אפויים
אופן ההכנה:
במחבת חמה מטגנים את רצועות הפלפלים והבצל עד להשחמה קלה
מוסיפים את רצועות החזה ומטגנים כ15 דקות או עד שהצבע מתחלף ללבן
מגישים מיד עם שקדים מולבנים
חזה עוף באידוי:
מצרכים:
4 חזות עוף שלמות
למרינדה:
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית גריל עוף
מעט אבקת שום
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן
למצע:
שעועית ירוקה שלימה 6 עגבניות שרי חתוכות
אופן ההכנה:
הכנת המרינדה
בכלי מערבבים את כל המצרכים
מעל נייר אפיה מניחים בצורה מסודרת את השעועית מעל מניחים את נתח החזה
מברישים עם המרינדה
סוגרים למעטפה ומניחים בתבנית אפיה
מכינים כך את כולם
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות אפיה כ 20 ד
חזה עוף על האש:
מצרכים:
8 מנות חזה עוף
למרינדה:
2 כפיות פפריקה מתוקה
3 שיני שום כתוש
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב סויה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית כמון
1 כפית פתיתי צילי מתוק
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
ערבבי את חזה העוף עם התבלינים והשהי שעה
צלי על האש עד להשחמה
חזה עוף ממולא:
מצרכים:
6 חזות עוף פרוס דק
למלית:
1/2 כוס פיסטוק
1 כוס פטריות טריות חתוכות דק
1 בצל קצוץ
2 כוסות שקדי מרק
1 כוס פירורית
מלח פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי:
1 כוס קמח תופח
2 ביצים מקושקשות עם מלח
1 כוס פירורית
2 כוסות שקדי מרק
2 שקיות של 30 גרם; של חטיף תפוציפס
אופן ההכנה:
מטגנים בצל עד להשחמה מוסיפים פטריות ומטגנים עד להשחמה של הפטריות מתבלים ומצננים
לטמפרטורת החדר
מעבירים את שאר מצרכי המילוי למעבד מזון וטוחנים דק
מוסיפים את הפטריות עם הנוזלים ומערבבים למסה סמיכה
ממלאים כל שניצל בכף מהמלית ומגלגלים סוגרים עם קיסם ומניחים בצד
מכינים כך את כולם
מכינים את ציפוי השניצל
במעבד מזון טוחנים פירורית שקדי מרק ותפוציפס למסת פירורים
טובלים כל שניצל בקמח ואח"כ בביצה, ובסוף בפירורי לחם ושקדי מרק ומטגנים ללא הקיסם עד להשחמה
האזינו לפינה המלאה: