
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק משפחות חיילים שנספו במערכה של ח"כ דבי ביטון, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ פנינה תמנו. 8 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תוחזר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
מוצע לקבוע הגנות מפני פגיעה בתעסוקה של עובד שהוא בן משפחה של חייל שנספה במערכה או של מי שנרצח בפעולת איבה, בשנת האבל הראשונה. בהגדרת בן משפחה יכללו אלמן, הורה שכול, יתום ואח בכל גיל וההגנה תחול גם על ארוסתו של החלל.
עוד באתר:
בתקופה של שלושת החודשים הראשונים שלאחר פטירת הנספה מוצע לאסור את פיטורי העובד המוגן ולאסור פגיעה בהיקף משרתו, למעט שינוי זמני שיזם העובד, או פגיעה בהכנסתו. ועדת תעסוקה תוכל לתת היתר לפיטורים בנסיבות של סגירת מקום העבודה או נסיבות חמורות התלויות בעובד.
מתום שלושה חודשים ועד תום השנה הראשונה לפטירת הנספה, מוצע לאסור על מעסיק לפטר עובד מוגן או להוציאו לחופשה ללא תשלום לתקופה בלתי מוגבלת או לתקופה העולה על 30 ימים. ועדת תעסוקה תוכל להתיר את הפיטורים בנסיבות האמורות או בנסיבות של תמורות יסודיות במקום העבודה, וזאת בתנאי שאין קשר בין הפיטורים למות הנספה. ועדת התעסוקה תוכל להתיר הוצאה לחל"ת, רק אם תמצא כי היוזמה היא של העובד והמעסיק הסכים לכך או אם תמצא שאין קשר למות הנספה והדבר נעשה בהסכמת המעסיק והעובד.
עוד מוצע כי התפטרותו של עובד מוגן בשנת האבל הראשונה, תיחשב התפטרותו מוצדקת לעניין דמי אבטלה והוא יהיה זכאי לפיצויי פיטורים כאילו פוטר. עובד מוגן יוכל לקבל סיוע משפטי ללא מבחן הכנסה בהליך כנגד מעסיקו בקשר להסדר המוצע. כמו כן אפשר יהיה להטיל עיצום כספי על מעסיק בשל הפרת האיסורים כלפי בן משפחה שהוא עובד מוגן.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מטרת ההסדר המוצע היא לקדם את שיקומם של העובדים המוגנים באמצעות הגנה עליהם מפני אובדן מקום התעסוקה שלהם".