
ביומיים האחרונים החל ראש הממשלה בנימין נתניהו את סדרת עדויותיו בתיקי האלפים בבית המשפט המחוזי בתל אביב. בצל העדות, פרסמו ב'חדשות 13' סקר חדש שמתיימר לנבא מה היו תוצאות הבחירות, אילו הן היו מתקיימות היום, ובכן, מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה שומרת על מעמדה כמפלגה הגדולה ביותר, וזוכה ל-26 מנדטים, לעומת 32 בכנסת הנוכחית.
לעומת זאת, מפלגת 'המחנה הממלכתי' בראשות בני גנץ ממשיכה לאבד כוח וצונחת ל-19 מנדטים בלבד – ירידה של שניים לעומת הסקר הקודם שפרסם הערוץ. מפלגת 'יש עתיד', בראשות יאיר לפיד עם 13 מנדטים לעומת 24 בכנסת הנוכחית. 'ישראל ביתנו', בראשות אביגדור ליברמן, דווקא מכפילה את כוחה הנוכחי ומוערכת בסקר ב-12 מנדטים.

עוד באתר:
ש"ס, בראשות אריה דרעי, זוכה ל-10 מנדטים לעומת 11 כיום, בעוד איחוד העבודה-מרצ תחת כנפי 'הדמוקרטים' בראשות יאיר גולן שווה 10 מנדטים. מפלגת 'עוצמה יהודית', בראשות איתמר בן גביר משיגה לפי הסקר 9 מנדטים בריצה עצמאית.
'יהדות התורה' בראשות יצחק גולדקנופף שומרת על כוחה למרות האכזבות מנבחריה – 7 מנדטים, 'הציונות הדתית' בראשות בצלאל סמוטריץ', חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה, ורע"מ בראשות מנסור עבאס שומרות על כוחן עם 5, 5 ו-4 מנדטים, בהתאמה. מפלגות בל"ד (2.9%) והימין הממלכתי (0.8%) לא עוברות את אחוז החסימה.

מבחינת הגושים, הקואליציה הנוכחית הייתה מסיימת את הבחירות עם 57 מנדטים, בעוד האופוזיציה כולל רע"מ יורדת ל-58 מנדטים. כאשר חד"ש-תע"ל נותרת לשון המאזניים בין הגושים.
מפלגה בראשות נפתלי בנט משנה את התמונה
הסקר בחן גם אפשרות של הקמת מפלגה חדשה בראשות נפתלי בנט. תרחיש זה משנה את מפת הגושים באופן ניכר, כשהאופוזיציה עולה ל-62 מנדטים, לעומת 53 בלבד לקואליציה.
במקרה כזה, המפלגה החדשה של בנט הייתה הופכת למובילה במערכת הפוליטית וזוכה ל-26 מנדטים. מפלגת 'הליכוד' נחלשת ל-24 מנדטים, והנפגעות המרכזיות הן 'המחנה הממלכתי', שיורדת ל-9 מנדטים בלבד, ו'יש עתיד', שמקבלת 8 מנדטים.

ש"ס נחלשת גם היא ל-9 מנדטים, איחוד 'העבודה-מרצ' יורדת ל-8, ו'ישראל ביתנו' צונחת ל-7 מנדטים. 'עוצמה יהודית' נשארת יציבה עם 8 מנדטים, ואילו 'יהדות התורה' שומרת על כוחה עם 7 מנדטים. 'הציונות הדתית', חד"ש-תע"ל ורע"מ אינן מושפעות משמעותית, עם 5, 5 ו-4 מנדטים בהתאמה. בל"ד והימין הממלכתי נותרות מתחת לאחוז החסימה גם בתרחיש זה.
באשר למועד הבחירות: דעות חלוקות
שאלת מועד הבחירות הקרובות עוררה תגובות מגוונות. 24% מהנשאלים סבורים כי הבחירות צריכות להיערך עם סיום המלחמה, 35% בעד קיומן בשנה הקרובה, ו-41% מאמינים שיש לקיים אותן במועד החוקי באוקטובר 2026. המשמעות היא ש-59% מהנשאלים מעדיפים להקדים את הבחירות.
הסקר נערך על-ידי מכון המחקר מאגר מוחות, בניהול פרופ' יצחק כ"ץ, בשיתוף פאנל פרויקט המדגם (ד"ר אריאל איילון) וסטט-נט (יוסף מקלדה). בסקר השתתפו 676 ישראלים וגודל הטעות הסטטיסטית היא 3.8% ברמת ביטחון של 95%.