Untitled-2-01 ניחוחות שבת, יעל איבר, מירי זורגר

שקשוקה

מצרכים

3 גמבה קצוצה לקוביות

7 עגבניות חלוטות קצוצות לקוביות

2 בצלים קצוצים

8 שיני שום קצוצוים

2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים

1 מיכל קטן רסק עגבניות

1 כוס מים

2 כפיות פפריקה מעושנת

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית צילי גרוס

1 כפית כמון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

ביצים לפי הצורך

אופן ההכנה

תחילה מטגנים את הבצלים ולאחר מכן ממשיכים עם השום הפלפלים והעגבניות

מתבלים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה

מוסיפים רסק עגבניות ואת הים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה וחצי נוספים

טועמים ומתקנים תיבול

להגשה

פותחים ביצים בכמות הקצויה ממליחים ומתבלים מעל ו מבשלים מכוסה עד שהביצה מבושלת למחצה

תוספות

מיני נקנקיות

פלפלים בצבעים

עלי סלק

גבינה צהובה מעל

אפשר להגיש עם טחינה מעל

אפשר גם להקרים עם  רוטב בשמל

 

שקשוקה מעלי סלק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום קצוצות

3 חב עלי סלק קצוצות

1 חב סלרי עלים קצוץ דק

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה

1 כפית פפריקה מעושנת

ביצים לפי הצורך

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל והשום

מוסיפים את עלי הסלק וסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב

מתבלים ומבשלים כשעה על אש נמוכה

להגשה שמים ביצים מתבלים ומבשלים עד שהביצה כמעט מוכנה

 

פוקצות

מצרכים

1 ק"ג קמח לחם או קמח רגיל

20 גר' שמרים

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

500-600 מ"ל מים פושרים

לציפוי

שמן זית

שומשום

מלח גס

אופן ההכנה

את הרכיבים יש לשים בקערת המערבל וללוש לבצק רק אך לא דביק

את המים יש להוסיף  בהדרגה

לעטוף בנילון נצמד ולהתפיח כשעה

יש לחתוך את הבצק לפיסות של 150 גר ולשטח אותם למלבן צר וארוך ולשטח מעל תבנית משומנת

להבריש בנדיבות את הפוקצות בשמן ולפזר שומשום ומלח גס

להכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ולאפות כ 15 ד' או עד להשחמה

 

פיתות הילה

מצרכים

ראש עיסה

1 כוס קמח

1 כוס מים

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

3 כפות שמן זית

לערבב ולהניח בצד ל 15 ד'

להוסיף 2 כוסות קמח

1 כפית מלח

אופן ההכנה

ללוש לבצק  את הראש עיסה ושאר המצרכים ולהתפיח כ חצי שעה

לחלק ל 8 פיתות לרדד לעלה בעובי 4 מ"מ

להתפיח לאפות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות אפיה של 12 ד'

לכסות בניילון ל 5 ד'

הפיתות מעולות בהקפאה

 

רוטב שמנת פסטו

מצרכים

50 גר' חמאה

50 גר' קמח

1 כוס חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מעט אגוז מוסקט

3 כפות רוטב פסטו פטרוזליה

100 גר' גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה

מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח ומערבבים לרביכה

משחימים ומוסיפים חלב שמנת ותבלינים

מביאים לרתיחה ומבשלים 20 ד' על אש נמוכה

מסירים מהאש מוסיפים את הגבינה הצהובה מערבבים עד להמסה

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

השיעור המלא

להיוולד מחדש: רוצים לחזור לנקודת ההתחלה?

הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון
סמוך לכלא הצבאי

דרמה של ממש: המוחים הצליחו לשחרר עריק שהובא למעצר

נתי קאליש
אדון הסליחות

צפו בתיעוד המרגש: 50 אלף איש ברחבת הכותל המערבי

אבי יעקב
מפתיע?

צפו: דורבן תועד יוצא מהמחילה בספארי

קובי פינקלר
מגן איתן

לייזר ב-100 קילוואט שמפיל מל"טים בעלות דולרים בודדים

קובי פינקלר
'ויחזור לתלמודו'

אחרי שעתיים: הפגנות הפלג הסתיימו; הכבישים נפתחו

פנחס בן זיו
צפו

לקראת פתיחת השגרירות בירושלים: ראשי הממשלות נפגשו

שלמה ריזל
טרור מגזרה נוספת

נהג משאית 'סיוע' ירדני פתח באש: 2 נרצחו במעבר אלנבי

קובי פינקלר
תיעוד מרטיט

גזירת הגיוס: המקובל פרץ בבכי במהלך הברית; צפו

נתי קאליש
מסכמים שנה

אל תחמיצו: הפלייליסט מתקן את כל שבתות השנה

אלי ממונסי
בדומה לאביו זצ"ל

צפו: המסוק של הגר"י יוסף בדרך לעצרות הסליחות

נתי קאליש
צפו

התמרון בעיר עזה מתרחב; צה"ל מפרסם תיעוד

קובי פינקלר
לצפייה מלאה

ימים נוראים או ימים נחמדים? הצטרפו לשיחת הכנה מרתקת

יענקל'ה פרידמן
כך זה נראה

צווי הריסה למטוס החגיגות הפלסטיני בשומרון

אבי יעקב
תיעוד מהאירוע

צפו: נתניהו לסוכני המוסד: "יש לכם פה ביפרים?"

שלמה ריזל
המסורת ממשיכה!

קובי ברומר וישיבת אורייתא נוקדים בקומזיץ רביעי

אליעזר חסיד
רגע לפני סיום השנה

מרדכי בן דוד משיק סינגל מרגש • "וכל באי עולם"

אליעזר חסיד
"פה כדי להישאר"

צפו: השגריר האקבי הוכתר כ'אזרח כבוד' בשומרון

נתי שולמן
אל תחמיצו

הצטרפו לשידור: מתכוננים ליום הדין עם אמן הרגש החסידי

קובי ברומר ומנדי וייס
טור מרתק

הרעלת מזון באומן ונפטר מונח במשאית הקירור של הסלטים

מאיר רובינשטיין