
"התקציב שלפנינו הוא תקציב של מלחמה, האוצר נדרש לקצץ 40 מיליארד שקלים, כדי להפחית את הגירעון ל 4.4 אחוזים. למיטב ידיעתי שר האוצר היה מעדיף לא לקצץ מתוך הבנה שכלכלת ישראל חזקה, ויכולה לחזור מהר – כמו אחרי הקורונה שהיינו בגירעון גדול יותר, יותר מ 7 אחוזים – והצלחנו לחזור מהר מאוד", כך אומר הערב (ג') ארז צדוק, הפרשן הכלכלי לאבי מימרן ב'מהדורה המרכזית ב"קול חי".
בניגוד לקולות הנהי והפרשנות נגד התקציב, צדוק מעודד: "אני רואה גם מנועי צמיחה בתקציב. אמנם שומע קולות בכי במקומות אחרים, באמצעי התקשורת אחרים, שיש להם אג'נדות אחרות אז הם אומרים שאין בתקציב מנועי צמיחה, זה לא נכון. אין ספק שהתקציב הזה קשה לציבור, המע"מ יעלה, המיסים יעלו. הציבור יודע שאנחנו אחרי שנת מלחמה.
עוד באתר:
"אך לצד זה, האבטלה שלנו היא בשפל של אי פעם מאז שהתחילו למדוד בשיטה הנוכחית, שפל של כל הזמנים. גירעון רק של 4.4 אחוזים זה מספר מטורף לאחרי שנת מלחמה, יחס חוב תוצר שלנו מצוין, שוק המניות שובר שיאים כמעט מידי יום, השקל מתחזק מול הדולר ומול שאר המטבעות – אלו עובדות שמעידות על חוזקת הכלכלה של ישראל. אני לא מתכחש לקשיים של משפחות כתוצאה מהתייקרויות, אבל כשאתה מסתכל על תמונת המאקרו אתה רואה כלכלה חזקה".
מה ההמלצות שלו לציבור נוכח עליית המיסים בכל זאת, "אני קורא לציבור לנהוג בחוכמה, מי שיכול להוריד את יוקר המחיה יותר ממשרד האוצר – זה הציבור, אם יצרוך בתבונה וירכוש במקומות הנמוכים. לדוגמא, בדקנו את עליית המחירים בין פסח לפסח משנה לשנה – מצאנו שהסל התייקר בפער של 100 שקלים בתוך שנה – אבל לצד זאת ההפרשים בין רשתות היו של 1000 שקלים. יש פה פערים עצומים לטובת הציבור, אם הוא רק יידע כיצד לצרוך".
נוכח שבירת שיא נוסף בביטקוין היום התייחס הפרשן למטבע הקריפטו שמטריף את העולם: "עלה במאה חמישים אחוז מתחילת השנה, חמישים אחוז מאז בחירת טראמפ לנשיא. לאן המטבע יגיע בהמשך האם גם לשווי של מיליון דולר כפי שסבורים חסידיו, אני בספק, אבל הכל תלוי בשאלה האם הוא יהפוך למטבע עובר לסוחר או יישאר ספקולציה פיננסית. טראמפ דיבר הרבה בקמפיין שלו על ביטקוין, נכנס למסעדה ושילם מארנקו האישי בביטקוין, הכריז שהוא רוצה לבסס את הכלכלה על ביטקוין, ודיבר על ארה"ב כבירת הביטקוין.
"אם נדבר על מאסק שנמצא ליד טראמפ, ומי שהקדים זמנו ורצה למכור טסלות בביטקוין, בנוסף לאירוע המרכזי של קרנות סל אמריקאיות שאושרו לקנות את הביטקוין עצמו, הוא יותר ויותר מקבל לגיטימציה. כל זה משפיע על שווי המטבע שכרגע עולה ועולה.
כשאתה לוקח את העובדות האלה ויודע שלא יהיו יותר מ 21 מיליון מטבעות של ביטקוין – ואי אפשר להדפיס יותר, בניגוד לשאר המטבעות של המדינות בעולם, אתה מבין שיש מקום למטבע לצמוח עוד.
בשורה התחתונה העריך הפרשן "אם יהפוך למטבע לגיטימי. כשטראמפ יממש את הבטחות הבחירות שלו בעניין, הוא צפוי לעלות משמעותית. אבל לא לשכוח שמדובר בהשקעה ספקולטיבית ומסוכנת, לכן אני ממליץ שמי שרוצה להשקיע בביטקוין – יעשה זאת רק בכסף פנוי שהוא יכול להפסיד אותו ולא יקרה לו כלום אם הפסיד".