
השיחות המתמשכות בנוגע להשגת הסכם הפסקת אש ושחרור החטופים מרצועת עזה הגיעו לשלב מתקדם וסמוך לסיכום, בעיקר במסגרת המגעים המתקיימים בדוחה.
לפי דיווחים, ההסכם צפוי להתבצע בשלושה שלבים:
עוד באתר:
השלב הראשון יתמקד בהיבט ההומניטרי ויכלול הכנסת סיוע נוסף לרצועת עזה באופן מיידי ושחרור כל החטופות הישראליות, כולל חיילות ואזרחים חטופים. בתמורה לכך, ישוחררו מאות אסירים פלסטינים. שלב זה צפוי להימשך כ-6 שבועות, ובמהלכו תבצע ישראל נסיגה צבאית חלקית מציר פילדלפי לכיוון מזרח מעבר רפיח, ונסיגה מוגבלת מאזור פרוזדור נצרים. במקביל, יאפשרו לעקורים לשוב לעיר עזה ולצפון הרצועה, תחת מנגנון פיקוח צבאי ישראלי שיבטיח את מניעת חזרת מחבלי חמאס לאזורים אלו.
בשלב השני, יבוצע שחרור יתר החטופים הישראלים מקרב אנשי הצבא, בתמורה לשחרור אסירים פלסטינים נוספים. מספר האסירים שחרורם צפוי עדיין לא סוכם, אך מדובר בכ-100 עד 150 אסירים שנידונו למאסר ממושך. עם זאת, מחבלים בכירים כמו מרואן ברגותי, אחמד סעדאת ונאא'ל ברגותי אינם כלולים ברשימה בשלב זה. ישראל מצידה מתעקשת כי אסירים מקטגוריה זו יגורשו אל מחוץ לשטחי הרשות. בשלב זה, צה"ל צפוי להשלים את נסיגתו מרצועת עזה, אך ישאיר כוחות באזורי הגבול המזרחי והצפוני.
בשלב השלישי והאחרון, ישראל תכריז על סיום המלחמה ברצועת עזה. במקביל, יחל תהליך להסרת המצור על הרצועה ולפתיחת מעברי הגבול. כמו כן, תיפתח תוכנית לשיקום ולבנייה מחדש של רצועת עזה, תוך גיוס תרומות מהקהילה הבינלאומית.
בכל הנוגע לניהול מעבר רפיח, הדיווחים מצביעים על כך שהרשות הפלסטינית, בשיתוף פעולה עם מצרים והאיחוד האירופי, תהיה אחראית לניהול ופיקוח על המעבר. פתיחת המעבר תיעשה בהדרגה ותכלול הכנסת סיוע הומניטרי וכן פינוי פצועים וחולים במצבי חירום.