
ראשי הקואליציה הגיעו להסכמה עקרונית לזמן את היועצת המשפטית לממשלה לשיחת ביקורת, אך נמנעו מהוצאת הודעה רשמית כדי לא ליצור רושם של כניעה ללחץ פוליטי.
ההחלטה התקבלה ללא שר המשפטים יריב לוין, שנטש את הדיון. בכירים בקואליציה טענו כי לוין מתחמק מהנושא, בעוד שבסביבתו הבהירו כי עזב לאחר שהדגיש את הצורך בקידום הרפורמה הגדולה לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.
עוד באתר:
למרות דרישת בן גביר להדחת היועמ"שית, הוחלט בשלב זה שלא לקדם את המהלך, בשל חשש משיקולים פוליטיים שעלולים לסכל את התהליך.
שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי בירך על הצעד ואמר: "החלטת ראשי הקואליציה להתחיל בהליך השימוע להדחת היועצת המשפטית לממשלה היא צעד אמיץ ומתבקש לתיקון עיוותים חמורים שהשתרשו במערכת המשפט הישראלית. הגיעה העת להחזיר את האיזון בין הרשויות ולהפסיק את השלטון ללא מיצרים של פקידים שלא נבחרו על ידי הציבור.
זהו רגע היסטורי שבו ראשי הקואליציה עומדים בנחישות מול דיקטטורת הפקידות, כדי להשיב את הדמוקרטיה למקומה הראוי. הציבור נתן בנו אמון כדי לבצע רפורמות אמיתיות ולהפסיק את ההתערבות חסרת המעצורים של גורמים משפטיים בממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי.
אנחנו כאן כדי להילחם עבור אזרחי ישראל ולעמוד על עקרונות הצדק והמשילות. היועצת המשפטית לממשלה צריכה לתת דין וחשבון על מעשיה, וההליך הזה הוא צעד חשוב בדרך לשחרור מדינת ישראל מכבלי האקטיביזם המשפטי הקיצוני", דברי שר התקשורת.
מלשכת שר האוצר נמסר: "לא התקיים כלל דיון על החקיקה בעניין הועדה לבחירת שופטים. מטבע הדברים אף שר לא הביע את דעתו בדיון שלא התקיים. ההודעות של גורמים שונים בעניין – תמוהות" והוסיפו לציין כי "שר האוצר שיזם את הרפורמה המשפטית תומך בחקיקה לשינוי הרכב הועדה לבחירת שופטים."