
האם יש מקום להקל בבצלים קטנים – בצלונים – שנשארו מגולים במהלך הלילה? והאם יין שנשאר בליל שבת פתוח, כשר לקידוש בשבת בבוקר?
תשובת הגאון הרב חיים איידלס:
עוד באתר:
"היו שרצו להקל בבצלים קטנים, כי הם לא חריפים כל כך, ולכן בשעת הדחק בצל קטן שהוא מגולה, אנחנו מקילים בדבר.
לגבי יין מגולה, גם אם במהלך הלילה הוא לא הפיג ריח וטעם, הוא נפסל לקידוש. כך פסק מרן השולחן ערוך, משום 'הקריבהו נא לפחתך'.
באמת ראיתי בספר של ליקוט בן חיים, של תלמידו של מרן החתם סופר, הוא הוציא ספר שלם מההנהגות, והוא כותב שם בהרחבה, שהוא לא היה שותה יין שהיה נשאר בליל הסדר בכוסו של אליהו, הוא לא היה שותה למחרת, אלא אם כן זה היה מכוסה.
ובכלל, היו מן הפוסקים שכתבו שיין מפיג מיד את הטעם שלו ואת הריח שלו, ולכן מן הראוי תמיד לכסות. מצד סוגיה של גילוי, נכון שמרן כתב שמקומות שאין בהם נחשים, אנחנו פחות חוששים, אבל מצד ההפגה של הטעם, מרן כותב בסימן ער"ב, שלא לעשות עליו את הקידוש בבוקר, מכיוון שהטעם שלו כבר פג".
מתוך התוכנית 'דרך חיים' בקול חי, התוכנית משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00.
האזינו לתשובה המלאה: