
בכיר חמאס בחו"ל, מוסא אבו מרזוק, התבטא אמש (חמישי) על המגעים לעסקת חטופים והביע אופטימיות באשר להתקדמות התהליך. לדבריו, "יש תקווה גדולה להגיע לעסקה מכמה סיבות". הסיבה הראשונה שציין היא העמדה של נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, "בהגדרתו את 20 בינואר, יום כניסתו לתפקיד, בתור תאריך יעד להשלמת עסקה וסיום המלחמה". הסיבה השנייה, לדבריו, היא המפגש בין כל הגורמים הרלוונטיים, כולל המשלחת הישראלית, שלדבריו היא "בעלת המנדט המוגבל".
אבו מרזוק הוסיף כי הלחץ מצד גורמים שונים בישראל משחק תפקיד בקידום העסקה. הוא טען כי לצה"ל "אין כבר מטרות להשיג", והמשך הלחימה עלול לגרום להרג נוסף של חטופים. בהקשר זה, הוא הדגיש: "רוב הישראלים – בעיקר משפחות האסירים – לוחצים לקראת השלמת העסקה וסיום המלחמה".
עוד באתר:
לדבריו של אבו מרזוק, חמאס ממשיך בפעילותו הטרוריסטית בעזה תוך שמירה על גישה חיובית במשא ומתן, מה שלטענתו תורם להתקדמות. יחד עם זאת, הוא האשים את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בטרפוד המגעים בחודשים האחרונים. לדבריו, נתניהו מהווה "את המכשול העיקרי לעסקה".
למרות דבריו האופטימיים של אבו מרזוק, הדלפות מהתקשורת הערבית מצביעות על כך שחמאס מתנגד לדרישתה של ישראל לספק רשימה של החטופים החיים. הפרסומים חושפים כי חמאס ומקורביו סותרים את עצמם באשר לסיבות להתנגדות. לטענת גורמים בעזה, ישראל עשויה להשתמש ברשימה כדי לאתר מיקומים לצורך מבצעי חילוץ.
בהקשר זה, דיווחים מעזה מעלים כי ארגון חמאס, בהנהגת מוחמד סינוואר, טוען שהעברת רשימה כזו תחשוף מידע קריטי. בכיר בארגוני הטרור ציין על תגבור כוחות המחבלים שמחזיקים בחטופים. במקביל, פרשנים מקורבים לחמאס, כמו איברהים אל-מדהון, טוענים כי "קשה כרגע לקבוע את גורל האסירים (החטופים) במדויק – במיוחד לאור הפסקת התקשורת עם נקודות לחימה רבות".

אל-מדהון ציין: "מצב זה מקשה על אבחון מדויק של מצבם. לכן יש צורך בתקופת רגיעה והפסקת הפשיטות – בנוסף לנסיגה מהערים, זאת כדי לאפשר תקשורת עם הנקודות בשטח ולקבוע את מצבם". לצד זאת, הארגון מזהיר מפני ניסיונות ישראליים לאתר את החטופים, בעודו טוען במקביל לנתק בין הפיקוד לחוליות המחזיקות בהם.
בהתייחסות ליום שאחרי המלחמה, אבו מרזוק הבהיר כי "חמאס לא קנאי לשליטה ברצועת עזה. העמדה הזאת ידועה לפלגים והיא קדמה למבול אל-אקצא (מתקפת 7 באוקטובר). ניסינו להתגבר על המכשולים לאחדות אבל לא הצלחנו". בכך רמז לקושי במימוש שיתוף פעולה בין הפלגים השונים.
בנוגע לעתיד הניהול בעזה, אבו מרזוק ציין: "מצרים הציעה את הרעיון של הקמת ועדת ניהול רצועת עזה, שתורכב מטכנוקרטים ששמותיהם יהיו מוסכמים על הפלגים. הרעיון הזה התקבל בברכה על ידי כולם למעט תנועת הפת"ח. חמאס תומך בוועדה הזאת בתנאי שתורכב מגורמים שאינם מושחתים".