
אגרול
מצרכים
עוד באתר:
1 חב עלי סיגר
לירקות
1/2 כרוב קצוץ
4 גזרים חתוכים לגוליאן
1 חב נבטים
1/3 כוס רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
2 סלאן
1/3 כוס שמן להקפצה
שמן לטיגון עמוק
לסגירת האגרול
חלבון משני ביצים
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הגזר עד להשחמה קלה. מוסיפים את הכרוב ומטגנים תוך כדי ערבוב
מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים תוך כדי טיגון
מוסיפים את הנבטים ומערבבים להטמעה בירקות
מסירים מהאש טועמים ומתקנים תיבול
על משטח עבודה מניחים עלה סיגר מניחים עליו כף גדושה מהירקות מקפלים את שני צידי הסיגר
למרכז ומגלגלים לקראת הסוף מורחים חלבון ואז סוגרים
מכינים כך את כל העלים עד שנגמרו הירקות
מחכים כשעה כדי שהסיגרים ידבקו
מחממים שמן עמוק ומטגנים את האגרולים עד להשחמה
בכל פעם כמות קטנה
מגישים עם רוטב צילי
חזה עוף מוקפץ
מצרכים
2 חזות עוף ללא עצם חתוכים לרצועות
2 בצלים חתוכים ל4 ופרוסים
למשרה החזה
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
לבצל
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
את החזה עוף יש להניח בקערה לשפוך מעל את השמן המלח והמיץ של הלימון
לערבב היטב לכסות בניילון נצמד ולהניח לשעה לספיגת טעמים
עדיף לתבל ולהניח ללילה
במחבת חמה יש להניח שמן כשהשמן חם מתחילים לטגן את הבצלים עד להשחמה קלה
מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משנה את הצבע ללבן
בודקים עם סכין אם העוף מוכן ומגישים על פירה תפוח אדמה
נתחוני עוף מוקפץ עם אורז
מצרכים
1 חזה עוף חתוך לרצועות בגודל אצבע
1 בצל קצוץ
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית גריל עוף
1-2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ גם החלק הירורק
1 כוס אורז פרסי
2 כוסות ציר אדום או ציר עוף
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
במחבת עמוקה מטגנים את 2 סוגי הבצלים עד להשחמה קלה
מוסיפים את חזה העוף ומערבבים תוך כדי טיגון
מתבלים ומערבבים
מטגנים כ 5 ד' או עד שהעוף משנה את צבעו
מוסיפים את האורז ומערבבים מוסיפים את המים או הציר והמלח ומביאים לרתיחה ומערבבים
מביאים לרתיחה ומכסים
מבשלים 20 ד' נוספות מכוסה ומערבבים מדי פעם
טועמים ומתקנים תיבול
משאירים מכוסה עוד כ 20 ד'
מגישים מיד
רצועות חזה עוף בטמפורה
מצרכים
1 חזה עוף חתוך לרצועות
בצק טמפורה
מצרכים
400 גרם קמח תופח שטיבל
100 גר' קורנפלור
3 ביצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 שיני שום כתוש
1 כף שומשום בצבעים
1-2 כוסות סודה קרה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
לערבב את מצרכי הבצק לבצק רך ונוזלי אך לא יותר מדי אם חסר נוזלים כמובן להוסיף סודה
להעביר את רצועות חזה העוף אל הטמפורה ולערבב
לשים בקרור ל כשעה לפני העבודה
לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק ולטגן את רצועות העוף עד להשחמה
להגיש עם רוטב צילי
ירקות בתחמיץ סיני
מצרכים
3 מלפפונים פרוסים
10 צנוניות פרוסות
2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1/3 כרוב חתוך לרצועות
2 גזרים פרוסים
לתחמיץ
1 כוס סוכר
1 כוס חומץ אורז
3/4 כוס מים
1 כפית מלח
2 ס"מ גנגר קצוץ
1 פלפל צילי קצוץ
2 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
להגשה
שומשומים בצבעים
אופן ההכנה
את הירקות מסדרים בצנצנת
את מצרכי התחמיץ מרתיחים בסיר לאחר רתיחה מכבים את האש וממתינים כדקה שופכים את התחמיץ מעל הירקות וסוגרים עם מכסה
מחכים שעתים ומגישים עם שומשומים
האזינו לפינה המלאה, מתוך התוכנית 'אשת חיל' בהגשת מיכל ירושלמי: