
בשנת 2013 הושק פרויקט "נבחרת הדירקטורים" במטרה לצמצם תופעות של נפוטיזם במינוי דירקטורים לחברות הממשלתיות בישראל. מינוי לתפקיד דירקטור בחברה ממשלתית נחשב לתפקיד יוקרתי ובעל השפעה רבה, הכולל גם שכר נאה. מטרת הפרויקט הייתה לייצר מאגר מקצועי, שממנו בלבד יוכלו שרי הממשלה לבחור דירקטורים לחברות הממשלתיות שבתחום אחריותם.
לפי הדיווח של העיתונאי עמית (יצחק) סגל, בשנת 2017 נערך הליך מיון נוסף לנבחרת הדירקטורים, שבו השתתפו כ-9,000 מועמדים, ומתוכם נבחרו 400 בלבד. אחד מהמועמדים שנבחרו היה חנוך דב גולדפריינד, אחיו של השופט יצחק עמית (גולדפריינד). המועמד נבחר לנבחרת גם בהליך המיון שנערך בשנת 2022.
עוד באתר:
הנתונים מבהירים עד כמה הכניסה לנבחרת הדירקטורים נחשבת להישג משמעותי. מאחר שהשרים יכולים למנות דירקטורים רק מתוך מאגר זה, מי שמתקבל לנבחרת נהנה מיתרון ברור ובעל אינטרס אישי שהנבחרת תמשיך להתקיים.
בשנת 2020, עם כינון הממשלה, מונה דוד אמסלם לשר הדיגיטל הלאומי וקיבל אחריות על רשות החברות הממשלתיות. השר אמסלם הביע ביקורת חריפה על הפרויקט, וטען שהוא משמש ככלי אליטיסטי שמדיר אוכלוסיות רבות מתפקידים יוקרתיים. בעקבות כך, הוא הכריז על כוונתו לבטל את נבחרת הדירקטורים.

כנגד החלטת השר אמסלם, הגישה "התנועה לאיכות השלטון" עתירה לבג"ץ (1227/21). העתירה הועברה לטיפולו של השופט יצחק עמית. על אף שאחיו של השופט, חנוך דב גולדפריינד, היה חלק מנבחרת הדירקטורים ולפיכך בעל אינטרס אישי מובהק בתוצאות העתירה, השופט עמית לא פסל את עצמו מהדיון. יתרה מזאת, הוא הוציא צו ביניים שהקפיא את החלטת השר וקבע מועד לדיון בעתירה.
בדיקת קורות החיים של גולדפריינד מעלה כי בתקופה הרלוונטית שימש כדירקטור במספר חברות, ואף ציין במפורש את חברותו בנבחרת הדירקטורים לשנת 2017.
לאור העובדה שמדובר בשני אחים בלבד, ושקיים קשר קרוב ביניהם עד כדי כך שהשופט עמית מסר לאחיו ייפוי כוח נוטריוני בלתי מוגבל לטיפול בנכסיו, קשה להניח שהשופט לא היה מודע למעורבותו של אחיו בנבחרת.
בנוסף, יש לציין כי השופט עמית היה מודע היטב לטענות בדבר ניגוד עניינים, שכן פחות משנה קודם לכן פורסם תחקיר שהראה שהוא ישב בדין במקרה שבו הבנק הבינלאומי היה צד, למרות שהבנק מופיע ברשימת המניעויות שלו. כך לפי הדיווח ב'חדשות 12'.

"להחלטת השופט עמית לא היתה כל השפעה על כהונת אחיו"
מדוברת הרשות השופטת נמסר בתגובה: "העתירה והבקשה למתן צו ביניים הוגשו ביום 21.2.2021 והועברו לטיפולו של השופט עמית כשופט תורן, כמי שאמון על הטיפול בכל העתירות החדשות ובבקשות הדחופות הנלוות להן. השופט עמית הורה על העברת העתירה לדיון בפני הרכב".
עוד נמסר, "בהחלטה נוספת הורה על מתן צו ביניים, שהקפיא את הוראתו של שר הסייבר והדיגיטל הלאומי לבטל את "נבחרת הדירקטורים" לחברות הממשלתיות, עד למתן החלטה אחרת. ביום 20.10.2021 ניתן פסק דין בעתירה (הנשיאה חיות, המשנה לנשיאה הנדל, השופט גרוסקופף) המורה על מחיקתה בשל כך שהיא מיצתה את עצמה".
לדברי הרשות, "אין מדובר בעתירה הנוגעת לדירקטור זה או אחר, כי אם בנושא מוסדי-עקרוני – הוראת שר שמתייחסת למאות אנשים הנכללים בנבחרת הדירקטורים, שניתנה בניגוד לעמדת הייעוץ המשפטי לממשלה.
במועד הגשת העתירה, אחיו של השופט כבר כיהן כדירקטור בחברה ממשלתית, וכהונתו נקצבה מראש ועתידה הייתה להסתיים בחודש יולי 2021. משכך, להחלטת השופט עמית לא היתה כל השפעה על כהונת אחיו". לשון התגובה.