
בפגישה טעונה שהתקיימה אמש (שלישי) בין ראש המוסד דדי ברנע למשפחות חטופים, עלה חשש כבד מפינוי ההריסות בעזה באמצעות דחפורים. אב אחד החטופים אמר: "נודע לנו שחלק מההסכם זה שיפעילו דחפורים בעזה לפינוי ההריסות, בזמן שיש גופות מסביב ואז לעולם לא נראה את היקירים שלנו מגיעים לקבורה". ראש המוסד הסכים: "זה נורא. זה עלול לגרום לעוד מקרי רון ארד", אמר והדגיש את האחריות העליונה שרואה המוסד בהשבת כל החטופים, כך על פי הדיווח בחדשות 12.
במהלך הפגישה עלו גם שאלות נוקבות בנוגע לאופן גיבוש רשימת החטופים ההומניטרית. ראש המוסד הסביר כי הרשימה נקבעה לאחר העסקה הקודמת, על פי קריטריונים ברורים הכוללים נשים, ילדים, חיילות, מבוגרים וחולים במצב הומניטרי, כפי שנקבע על ידי ועדה רפואית.
עוד באתר:
אולם המתח בפגישה הגיע לשיאו כאשר נשאל ראש המוסד על סיכויי השלמת העסקה במלואה. למרות שהביע אופטימיות זהירה וציין שיש נכונות וכוונות טובות להשבת כל החטופים, הוא הודה כי השלמת המהלך תהיה "קשה ומאתגרת". תשובה זו עוררה תגובה נסערת מצד אחד האבות שהשיב: "אני לא יכול לסמוך על כוונות טובות".
מהצד השני, גורמים במערכת הפוליטית מפעילים לחצים פוליטיים לבלימת השלב השני של העסקה, שעלול – לטענתם – לסכן את ביטחון מדינת ישראל הרבה יותר מהשלב הראשון. כך למשל, יממה לאחר שחרורן של שלוש החטופות הראשונות – אמילי דמארי, רומי גונן ודורון שטיינברכר – קיים שר האוצר סמוטריץ' פגישה סודית עם משפחות שכולות, משפחות חטופים ויועצים אסטרטגיים. בפגישה זו נקראו המשתתפים להיערך למחאה ציבורית שמטרתה לבלום את המשך העסקה ולחזור ללחימה.
במקביל, סיעת עוצמה יהודית בראשות השר לביטחון לאומי לשעבר, איתמר בן גביר, הצהירה כי תשקול לחזור לממשלה אם צה"ל יחזור ללחימה לאחר השלב הראשון בעסקה. חזרה כזו עשויה לחזק את הקואליציה ולסייע בהעברת נושאים קריטיים כמו תקציב המדינה וחוק הגיוס.