
משבר הגיוס שפתרונו לא נראה באופק, מעיב על עולם השידוכים כאשר בחורי ישיבה רבים בגיל גיוס מוגדרים כולם כעריקים ואינם יכולים לצאת לחו"ל כדי להיפגש ולבחון הצעות.
כך למשל, אברך יליד חו"ל המתגורר בישראל, נוהג לשדך את ילדיו עם בנות חו"ל, אולם כעת הם תקועים, עקב כך שהוצא צו עיכוב יציאה לכלל בחורי הישיבות. נכון שעד כה לא שמענו על כך שהמשטרה הצבאית דופקת על בתי עריקים וגוררת אותם למאסר, מלבד אולי שני מקרים חריגים, בפועל מי שמסתבכים הם אלה שמגיעים לגבולות הארץ ומנסים לצאת.
עוד באתר:
אברך יליד לונדון שוטח בשיחה עם 'אמס' את הפלונטר הסבוך שמעיב גם על עולם השידוכים: "הבן שלי היה צריך לצאת לפגישה ללונדון והוא לא יכול לצאת מהארץ".
לידי 'אמס' הגיעו פניות רבות על עשרות מועמדים לשידוך שתקועים בארץ ואינם יכולים לצאת להיפגש עם בחורה שהוצעה להם. הפתרון הינו ברוב המקרים שהבחורה נאלצת להגיע ארצה כדי שהשידוך ייצא אל הפועל.
עבור בחורים חסידיים המשבר משמעותי עוד יותר, הם אינם יכולים לנסוע ולהשתטח על קברי צדיקים, לא אומן ולא קרעסטיר או ליזענסק.
לצד זאת נציין כי יתכן וישנם גם חתנים מאורסים עם כלה מחו"ל והחתונה נקבעה כבר להתקיים שם כנהוג וכמקובל, אולם כעת ייאלצו צד הכלה להמריא ארצה כדי לקיים את החתונה וגם לוותר על מגורי הכלה סמוך להוריה.
עד לביטול חוק טל ופקיעת מעמדם של בני הישיבות כ"תורתו אומנותו", הצבא היה מאשר לבחורי ישיבה אישורי טיסה לימים ספורים, למטרות חשובות כמו שידוכים, אולם כעת איש אינו מעז אפילו להגיש בקשה שכזו והמצב סבוך ללא פיתרון. הפוליטיקאים לא נראה שנדרשו לנושא החשוב ויתכן כי אינם יכולים לעשות דבר בנידון.
מאז פקיעת חוק הגיוס, כל בחורי הישיבות המגיעים לגיל גיוס, כלומר לגיל 18 נחשבים למלש"ב – מועמדים לשירות בטחוני, וככאלה, הם מקבלים מכתבים ממשרד הביטחון לבתיהם המודיעים להם על כך, וחלים עליהם מגבלות יציאה מהארץ.
בארגוני הסיוע והייעוץ המשפטיים לבחורי הישיבות, ממליצים, כפי שהבאנו כאן ב'אמס' בעבר לכלל בחורי הישיבות מעל גיל גיוס, שלא לנסות ולצאת מהארץ.