
עדויות של חיילים ששירתו במתקן הכליאה סאלם מצביעות על התנהלות בעייתית בין סוהרי המשטרה הצבאית לבין חלק מהאסירים. בין היתר, מועברות לאסירים כמויות גדולות של מזון, מתנהל משא ומתן תדיר על כל תלונה מצדם, ונעשים מאמצים משמעותיים למנוע מהם לשבות רעב, תוך מתן הבטחות לשיפור התנאים, כך פורסם ב"ישראל היום".
המתקן, שנפתח לפני מספר חודשים, מאויש בקביעות על ידי סוהרי המשטרה הצבאית וחיילים מגדודים הפועלים בגזרה, אשר אחראים על אבטחתו. מפניות שהתקבלו מחיילים ל"ישראל היום" עולה כי היחס כלפי המחבלים לוקה לעיתים במחסור בדיסטנס הכרחי, ובמקרים מסוימים אף מתפתח לכדי יחסים ידידותיים. החיילים מדווחים כי האסירים מנצלים את המצב, בעוד שהסוהרים נמנעים מגישה תקיפה יותר מחשש לחקירת מצ"ח.
עוד באתר:
"האווירה הכללית היא פחד ממצ"ח. כל אחד ממפקדי הכליאה חושב קודם כל על מה שיקרה אם מצ"ח יגלו שמשהו לא מתנהל כשורה", טוענים החיילים. "אי אפשר להתנהל ככה. הפחד גורם לחיילים להפקיר את המשימה שלהם, והאסירים שמים לב לזה ומנצלים את המצב בהתאם".

במתקן הכליאה, השיח עם האסירים מתנהל באמצעות "שאוויש", אסיר דובר עברית, אשר בפועל שולט בנעשה בחלק מהתאים במקום הסוהרים. לדברי החיילים, "הם מעבירים מידע ביניהם ובין היתר תיאמו שביתת רעב כך. הם החליטו שכולם פותחים בשביתת רעב, והתגובה של החיילים זה לעבור תא תא ולהתחנן שיאכלו. הקצינות מבטיחות להן שהן מנסות הכל".
בעוד שבשירות בתי הסוהר מקפידים על קיצוב מזון לאסירים, במתקן סאלם אין הקפדה דומה. אף שהתפריט אינו מפואר, מספר האסירים בפועל נמוך בהרבה מהתקן, ולכן הכמויות המחולקות גדולות בהרבה מהנדרש. על פי עדויות החיילים, "הם מקבלים כמויות אדירות של אוכל".
מדובר צה״ל נמסר: "בניגוד לטענות, מתקן השהייה ׳סאלם׳ פועל בהתאם לקבוע בחוק. בהתאם לכך וכמו ביתר מתקני כליאת האויב בצה״ל, גם התנאים, היחס והמזון שמקבלים העצורים הבטחוניים. שאר הטענות אינן מוכרות. האחריות הלאומית לכליאת עצורים ביטחוניים מצויה תחת שירות בתי הסוהר. לאור פערי קליטת עצורי אויב בשב״ס, מבוצעים תהליכי ארגון ובניין כוח כדי לתמוך את הצורך המבצעי של המעצרים הבטחוניים".