
קרע באגודת ישראל, על רקע חוק המעונות: שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף הביע התנגדות בישיבת הסיעה לקידום חוק המעונות, שהגיש ח"כ ישראל אייכלר. בניגוד לשר גולדקנופף, קולות אחרים בסיעה הביעו תמיכה בחוק. כך, שר ירושלים ומסורת מאיר פרוש (שאינו חבר כנסת) וחבר הכנסת משה רוט, הביעו שניהם תמיכה עקרונית בקידום החוק.
הצעה שהועלתה בישיבת סיעת יהדות התורה, ועליה סוכם כי ישאלו את גדולי ישראל, הינה לדרוש קודם את חוק הגיוס עוד לפני התקציב (אם יש חוק גיוס – סבסוד המעונות במילא יחזור) ובמידה וחוק הגיוס לא עובר – הולכים לבחירות. החשש להעלאת חוק המעונות עכשיו, חשש שהועלה גם על ידי דגל התורה, הוא ששוב יהיה עליהום על המגזר החרדי ולכן אם כבר יש עליהום – שזה יהיה לפחות על חוק הגיוס.
עוד באתר:
קודם לכן פרסמנו כי אייכלר פנה ליו"ר סיעת ש"ס ינון אזולאי, כדי לקבל את תמיכת המפלגה ותמיכתו של יו"ר המפלגה אריה דרעי להעלאת חוק המעונות להצבעה בכנסת. אייכלר מעוניין להעלות את החוק בקרוב.
ביום רביעי האחרון התראיין אייכלר ל'קול חי', כאשר בין היתר נשאל מה הוא עונה למשפחות אשר בוטל להן הסבסוד למעונות. לדבריו, "הולכים לגזור גזירה אכזרית על פרנסתם. הם רוצים לשלול את כל זכויות האדם החרדי. הם רצו לבטל את ההנחה בארנונה, ההנחה בביטוח לאומי, היום בג"ץ דחה את הבקשה, לא יודע למה". לגבי העברת התקציב עוד קודם לחוק הגיוס אמר אייכלר: "גפני יצטרך להיוועץ בגדולי התורה האם להעביר את התקציב. נשאל אותם מה לעשות כי זו שאלה גדולה מאיתנו".
יום קודם לכן, ועדת העבודה והרווחה התכנסה לדיון על העומסים הכבדים בזכאות לסבסוד במעונות היום. יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר פתח את הדברים במחאה חריפה על היועצת המשפטית והבג"צ שהודיעו כי מתחילת חודש מרץ מסתיים הסבסוד לאברכים.
"בג"צ עשה פיגוע חברתי מסיבות פוליטיות, כאשר הוא קבע שלא כל ילדי ישראל שווים לקבל סבסוד במעונות. הגשתי הצעת חוק לעגן את זכויות האמא לסבסוד כדי שתוכל להתפרנס ולעבוד, בלי קשר למה שהבעל עושה. אם הבעל יושב בבית הסוהר, אף אחד לא ישלול את זכותה של האישה לסבסוד מעונות יום לילד", אמר אייכלר.
לדבריו: "היועצת המשפטית הודיעה על דעת הבג"צ שאלו שלומדים תורה לא יקבלו סבסוד. רק הבוקר קיימנו פה דיון על שלילת זכויות ממחבלים, וכשדיברנו על הבטחת הכנסה היעוץ המשפטי אמר שזו זכות בסיסית. אין לך זכות בסיסית יותר מאמא שתוכל לצאת לעבודה ולפרנס את המשפחה, על ידי שליחת הילד למעון עם סבסוד. החוק שהצענו אומר שזכות האישה על עבודתה, שכרה ועל תנאיה, אינו שייך כלל למעשי הבעל".
אייכלר סיכם את הדיון: "הוועדה דורשת להמשיך את הסבסוד לפחות עד סוף השנה, כפי שבג"צ פסק בפעם הקודמת – שאי אפשר להפסיק תנאי זכאות באמצע שנה".