
מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה ראשונה את הצעת החוק הממשלתית להסדרת אירוע הילולת רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון (הוראת שעה), התשפ״ה-2025, שנועדה להסדיר את קיום מתווה ההילולא בשמחה ובבטחה, בדומה להתנהלות המופתית שהייתה בסייעתא דשמיא בשנת תשפ"ג.
הצעת החוק אותה הגיש שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, האחראי על הילולת רשב"י במירון, הועברה לוועדה לביטחון לאומי בראשות ח"כ בועז ביסמוט להכנה לקריאה שנייה ושלישית.
עוד באתר:
השר פרוש הציג את הצעת החוק במליאת הכנסת והדגיש: "הסלוגן הזה 'בשמחה ובבטחה' מלווה אותו מרגע תחילת ההכנות להילולא, והוא משלב בתוכו את כל הסיפור, את האיזון העדין והרגיש שביקשנו לעשות ואף אחד לא האמין שהוא אפשרי. להביא 200 אלף איש למירון ביום אחד, מבלי שגורם מקצוע אחד יגיד שחלילה סיכנו חיים, ההיפך הוא הנכון, ומבלי שאף משתתף יחוש ששמחת ההילולא נפגעה. למעשה, הצלחנו בזכות המתווה המוקפד שהבאנו לכדי מימוש, לקיים את שמחת ההילולא כמו שלא היה אפילו בשנים שקדמו לאסון".
"תמיד היה ידוע שהכניסה לתוך הציון ביום ההילולא היא כמעט בלתי אפשרית, רק צעירים וחסונים זכו לכך, וגם זה הסתיים לא פעם רק בניסי ניסים ללא נפגעים קשה בגוף ובנפש. הערכות העבר מדברות על כ-30 אלף איש שנכנסו בשנה רגילה לציון. בשנת תשפ"ג עשינו היסטוריה בעניין הזה. המתווה לניהול הציון יצר מצב שכ-140 אלף איש הצליחו להיכנס לתוך הציון הקדוש. היו שם גם צעירים כבעבר, אבל לראשונה יכלו להיות שם גם מבוגרים, וגם ילדים, וכולם בלי לדחוף, בלי לסכן אף אחד, כראוי לכבודו של רשב"י".
"בדומה לשנת תשפ"ג, גם השנה נקים את מתחם ההילולא המורחב, מה שקרוי גם מתחם 89, ולאור הלקחים גם נגדיל אותו אף יותר, כך שרבבות משתתפי ההילולא יוכלו להשתתף בהדלקות ברוב עם ולשמוח כמיטב המסורת בשמחת רבי שמעון".
"בהתאם לכללים שקבעתי גם בשנים קודמות, הילולת רשב"י היא עניין של מסורת, זה מסורת בהמון קהלים, ולכולם נדאג שיהיה מקום של כבוד בהילולא – חסידים, ספרדים, עולי מרוקו, הציונות הדתית, ועוד. כולם בני בית אצל רשב"י ולכולם יהיה מקום של כבוד בהתאם למסורת שהייתה נהוגה בשנים עברו".
"כפי שניתן לראות בהצעת החוק, גם השנה ייאכפו הנחיות בטיחות מחמירות שיבטיחו את שלום הציבור בהילולא. כלל המתחמים יידרשו לאישורים הנדסיים ושל גורמי הביטחון והבטיחות בכדי לפתוח אותם לציבור. וכך יהיה".
השר פרוש התייחס לדיון בהמלצות הסופיות של ועדת החקירה ואמר: "יש הרבה נושאים שפתוחים עדיין ודורשים מציאת פתרונות טובים שיבטיחו את שלום הציבור בציון הקדוש בהילולא ובכל השנה, מבלי לפגוע במרקם העדין של המקום הקדוש. הוכחנו שאנחנו יודעים לעשות הילולא בשמחה ובבטחה, מבלי שזה סותר, ואני מאמין שבעזרת ה' יימצא גם הדרך לעשות זאת ביחס לניהול המקום במהלך כל השנה".