
לחלקנו חג הפורים נראה מעט רחוק אך השפית מירי זורגר כבר החלה בהכנות ובבישולים לקראת סעודת החג. הנה לפניכם שישה מתכונים שיקפיצו, יחד עם היין ושמחת היום, את הסעודה המשפחתית.
טפנד זיתים ירוקים
מצרכים
1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים
2 שיני שום
1 כוס מיונז
1 כוס גמבה חמוצה
מעט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון
מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה
עוד באתר:
טפנד חציל
מצרכים
2 חצילים קלויים על האש או אפויים בתנור עד להתרככות
5 שיני שום
5 בצלים ירוקים
5 ביצים קשות
1 כף שמן
3-4 כפות מיונז
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
לתוך קערת המעבד מזון רוקנו את החציל הוסיפו את שאר המצרכים ועבדו למחית חלקה
טעמו ותקנו תיבול
טפנד עגבניות
מצרכים
1 עגבנייה
2 שיני שום
1 כוס רסק עגבניות
1/2 כוס רוטב צילי
1 כוס מיץ עגבניות
1/2 כוס שמן
מלח פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
טועמים ומתקנים תיבול
איולי פסטו
מצרכים
1 צרור פטרוזליה
5-6 שיני שום
3/4 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לאיולי
2 ביצים חלוטות
2 1/2 כוסות שמן קנולה
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה
חלקה
הכנת האיולי
במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה
בהירה
מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להווצרות מיונז
מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם
טועמים מתקנים תיבול
נשמר כ 3 ימים במקרר
איולי פלפלים מתכון דו קבוצתי
מצרכים
5 פלפלים אדומים קלויים קלופים
1 פלפל חריף קלוי קלוף
2 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה
5 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית פפריקה מעושנת
2 כפות רוטב צילי
לערבב עם איולי שעושים לבד
אופן ההכנה
מטגנים בצלים עד להשחמה
מוסיפים פלפלים ומטגנים עד להשחמה
מוסיפים שום כתוש ותבלינים ומבשלים עוד 5 דקות
מצננים וטוחנים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה
לחם אגוזים
מצרכים
450 גר' קמח מלא
230 גר' קמח לבן
1 כף מלח
50 גר' דבש
15 גר' שמרים טריים
460 מ"ל מים פושרים
100 גר' אגוזי מלך
אופן ההכנה
את האגוזים יש לקלות עד להשחמה קלה ולקצוץ גס
בקערת המקסר יש לשים שמרים מים ודבש ומעל קמח
ללוש 10 דקות להוסיף קמח ואגוזים וללוש 5 דק' נוספות
התפחה של שעה עד שעה וחצי ואז הוצאת אוויר וחלוקה ל 2 כיכרות שווים
לצור צורה ולשים בתבנית אינגליש להתפיח שעה נוספת לחרוץ עם סכין חדה
אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 דק' עם לחות להוריד ל 180 ולאפות עוד חצי שעה
הלחם מעולה בהקפאה
בתאבון!
האזינו לפינה המלאה "במטבח של מירי" מתוך התוכנית "אשת חיל" בהגשת מיכל ירושלמי >>>