
הפרלמנט האוקראיני (הרדה העליונה) אישר אתמול החלטה המאשררת את הלגיטימיות של נשיאות וולודימיר זלנסקי ומדגישה את המחויבות לערכים דמוקרטיים למרות תנאי המלחמה המתמשכת. ההצבעה הייתה חד-משמעית: 268 מחוקקים הצביעו בעד, אפס נגד, ו-12 לא נכחו בהצבעה.
ההחלטה, שכותרתה הרשמית "הצהרת הרדה העליונה של אוקראינה על תמיכה בדמוקרטיה באוקראינה בתנאי התוקפנות הרוסית", מבהירה כי בשל החוק הצבאי הקיים במדינה, אין אפשרות לקיים בחירות בהתאם לחוקה האוקראינית. עם זאת, המחוקקים מתחייבים שבחירות יתקיימו מיד לאחר סיום המלחמה.
עוד באתר:
המהלך מגיע בעקבות של נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, שטען כי זלנסקי זוכה לתמיכה של "ארבעה אחוזים בלבד" מהציבור האוקראיני. בניגוד לטענות אלו, סקר עדכני שערך המכון הבינלאומי לסוציולוגיה בקייב (KIIS) ופורסם על ידי רויטרס מראה תמונה שונה לחלוטין: 63% מהאוקראינים תומכים בזלנסקי, עלייה מ-56% במאי 2024.
הסקר, שהקיף 1,600 אנשים בין נובמבר 2024 לינואר 2025, מצא כי 26.1% מהנשאלים "תומכים לחלוטין" בפעולותיו של זלנסקי כנשיא, ו-36.9% נוספים "נוטים לתמוך" בו.
זלנסקי עצמו התייחס לטענות טראמפ ואמר כי מדובר בהאשמות שמקורן בגורמים הונגריים וסלובקיים (שתי המדינות הפרו-רוסיות ביותר באירופה) ובגורמים רוסיים אינטרסנטיים. הנשיא האוקראיני הפציר בטראמפ לקבל אותו בוושינגטון ולהיחשף לנתונים האמיתיים.
בכירים בקהילה היהודית באוקראינה מוסרים ל'אמס' כי מורגש שהתמיכה בזלנסקי עלתה לאחרונה וחזרה לרמות שנרשמו בתחילת המלחמה.
בהצהרת הפרלמנט הודגש כי האחריות לכך שלא ניתן לקיים בחירות חופשיות ודמוקרטיות באוקראינה מוטלת על "הדיקטטור הרוסי ולדימיר פוטין". המחוקקים הדגישו כי זלנסקי נבחר בבחירות חופשיות ודמוקרטיות, ולגיטימיות המנדט שלו אינה מוטלת בספק. על פי ההחלטה, סמכויותיו של זלנסקי יימשכו עד לכניסתו לתפקיד של נשיא חדש שייבחר בעתיד.