
המערכה סביב חוק הגיוס עולה שלב: היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, דוחפת להוצאת 14,000 צווי גיוס לבני ישיבות כבר במהלך החודש הבא. הצווים יישלחו בהדרגה, אך משמעותם ברורה – הגברת הלחץ על המערכת הפוליטית למצוא פתרון להסדרת מעמד בני הישיבות.
ואם עוד היה מי שטרם השתכנע שהמצב הנוכחי בהיעדר חוק גיוס מוסדר הוא בלתי נסבל, בהרב מיארה יוצאת הבוקר במכתב חריף לשר הביטחון ישראל כ"ץ: "אין עמידה ביעדי הגיוס שהוצגו. נדרש כי הממשלה תפעל באופן דחוף לאכיפת חובות הגיוס מול משתמטים", היא כותבת.

עוד באתר:
לטענתה, "קיימות הצעות לשיפור האכיפה ולסנקציות אישיות נוספות כלפי משתמטים – חלק מהן ניתן לקדם מיד".
בדיון שנערך לפני יומיים בין היועמ"שית, הפרקליטה הצבאית הראשית וגורמים נוספים האחראים על נושא צווי הגיוס בצה"ל, הציבה בהרב-מיארה דרישות חדשות שצפויות להקשות על הממשלה. אחת הדרישות המרכזיות היא ש-50% מהצווים יופנו לבני 18-20 – גילאים שבעבר קיבלו פחות צווים, מאחר שהעומדים בקריטריונים הללו לרוב עדיין לומדים בישיבות ולא התחתנו או עברו למסגרות כוללים.
דרישה נוספת של היועמ"שית היא ביטול הקריטריונים לבחירת המתגייסים. כלומר, לא רק בעלי רישיון נהיגה, מחזיקי טלפונים לא כשרים או לומדים במסגרות אקדמיות יקבלו צווי גיוס, אלא כל מי שחייב גיוס בהתאם לחוק.

בצה"ל הביעו ספקות לגבי היכולת לעמוד ביעדי הגיוס שנקבעו, העומדים על 4,800 עד 5,000 מתגייסים. לדברי גורמים בצבא, שליחת צווים המונית ללא תיאום עם ההנהגה החרדית לא תביא לתוצאות מעשיות, כל עוד הוראת הרבנים היא לא להתייצב. היועמ"שית, מנגד, לוחצת על הצבא לנקוט יד קשה ולהטיל סנקציות חריפות יותר על 'משתמטים'.
בתוך כך, תהליך גיבוש פקודת מטכ"ל שתסדיר את שירות החרדים בצה"ל נעצר. הרמטכ"ל היוצא, הרצי הלוי, השאיר את ההכרעה בידי מחליפו, אשר יצטרך להתמודד עם השאלה כיצד להתמודד עם הסדרת מעמדם של לומדי התורה.
האזינו לדיווח המלא מתוך 'מהדורת הבוקר' בהגשת בצלאל קאהן ודוד חכם ב'קול חי':