
הערוץ הערבי "א־שרק" דיווח היום (שני) כי בפגישות שנערכו בדוחא בין בכירי חמאס לשליח האמריקני לענייני בני ערובה, אדם בוהלר, הציג האחרון שתי דרישות לסיום קבוע של המלחמה בעזה: שחרור כל החטופים ופירוז הרצועה מנשק. לפי הדיווח, חמאס הסכים לשחרר את כלל החטופים בבת אחת, אך בתגובה לדרישת הפירוז העלה דרישה נגדית להפסקת אש ארוכת טווח של חמש עד עשר שנים ואף יותר מכך. בנוסף, בארגון הביעו נכונות "לדון" בהצעות הקשורות לנושא.
מקורות בארגון מסרו ל"א־שרק" כי השליח האמריקני לענייני המזרח התיכון, סטיב וויטקוף, נתן מספר איתותים חיוביים לגבי כוונת ממשל טראמפ להביא לסיום הלחימה. לדבריהם, חמאס הפגין "גמישות" כדי להגיע להסכם, במיוחד לאחר שקיבל מסרים מוויטקוף על רצונו של טראמפ לעצור את המלחמה. המקורות הדגישו כי המטרה העיקרית של חמאס היא סיום הלחימה, ולכן הוא ממשיך להציג עמדות "גמישות" במשא ומתן.
עוד באתר:
מוקדם יותר, דובר חמאס בעזה, עבד אל־לטיף אל־קנוע, הצהיר כי הארגון ממתין לתוצאות המשא ומתן בקטאר, בתקווה שישראל תחויב להתקדמות לשלב השני של עסקת החטופים. לדבריו, הדיונים מול המתווכים המצרים, הקטארים ושליחו של טראמפ, התמקדו בדרישות חמאס להפסקת המלחמה, נסיגה ישראלית מלאה מעזה ותהליך שיקום לרצועה.
מקורות חמאס ששוחחו עם העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" תיארו את השיחות עם נציגי ממשל טראמפ כ"חיוביות". לטענתם, המשא ומתן דורש זמן נוסף על מנת להניב תוצאות משמעותיות. אותם גורמים העריכו כי השיחות יימשכו בימים הקרובים, הן בפגישות ישירות והן באמצעות מתווכים.
בתוך כך, רשת "סקיי ניוז" בערבית דיווחה מפי מקור פלסטיני כי חמאס הסכים לכאורה לשחרר עשרה חטופים בתמורה להפסקת אש של חודשיים, אך ההצעה נדחתה על ידי ישראל. המקור אף טען כי חמאס הציע לשחרר את החטוף בעל האזרחות האמריקנית, עידן אלכסנדר, כמחווה של רצון טוב וללא טקסים רשמיים, במטרה לשמר את הערוץ מול וושינגטון. עם זאת, לא התקבל לכך אישור מהצד הישראלי. לדבריו, הרעיון שחמאס יוותר על נשקו בתמורה להפסקת אש ארוכת טווח הועלה על ידי המשלחת האמריקנית, אך נדחה על ידי הארגון.
סטיב וויטקוף התייחס לנושא בריאיון לרשת "פוקס ניוז" והזהיר מפני עיכובים במשא ומתן: "יש נטייה למרוח את השיחות. חייבים להיות דדליינים ברורים לשלבים השונים". לדבריו, "החטופים מוחזקים בתנאים בלתי נסבלים. ראיינו כמה מהם ומצבם ראוי לגינוי. הם לא קיבלו טיפול רפואי ומצבם איום. זה פשוט לא מקובל עלינו".
מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, התייחס אף הוא לתהליך ואמר כי בוהלר, שליח ארה"ב לענייני חטופים, "הייתה לו הזדמנות חד-פעמית לדבר ישירות עם מישהו שמחזיק בחטופים. הוא קיבל אישור ועודד לעשות זאת – וכך הוא עשה".