
השמחה האמיתית של חג הפורים וכיצד ניתן להגיע אליה גם בזמנים קשים: הרבנית ימימה מזרחי מתייחסת לשאלה המרכזית: איך אפשר למצוא שמחה אמיתית? המגישה רחל פסטג הודתה שהיא מחפשת אחר הנוסחה המושלמת לשמחה, כשהיא משווה זאת לטבלית שוקולד שניתן לבלוע ולהתמלא בשמחה באופן מיידי.
הרבנית ימימה מזרחי השיבה כי מדובר בשאלה שמעסיקה נשים רבות, במיוחד בזמנים של כאב ואובדן. "איך אני יכולה להיות שמחה כשהוא איבד את אשתו והילדים, כשמשפחה שלמה נהרגה, כשיש אימהות שכולות ואלמנות?" שאלה. היא ציינה שהקושי להרגיש שמחה במציאות כואבת הוא טבעי, אך יש סוד עמוק בחג הפורים.
עוד באתר:
לדבריה, כפי שביום הכיפורים יש סוד של מחילה המתרחש דרך עצם קיום המצוות, כך גם בפורים קיים סוד של שמחה הנולדת מתוך העשייה עצמה. "פורים – עיצומו של יום משמח," הדגישה. "יש ארבע מצוות שפועלות ישירות על הגוף, הלב והנפש וממלאות אותם בשמחה לכל השנה. אנחנו פשוט עושות אותן בצורה מכנית, אבל העשייה הזו יולדת אותנו מחדש כאנשים שמחים."
הרבנית מזרחי הסבירה כי המצוות הללו מסתתרות כולן בתוך המילה 'מגילה':
- לגימה – הסעודה והשמחה במשתה.
- מגילה – קריאת מגילת אסתר.
- גלימה – התחפושת שנועדה לשמח ולהעלות חיוך.
- מלגה – נתינת צדקה ומתנות לאביונים.
- גמילה – גמילות חסדים ומשלוחי מנות הניתנים באהבה.
היא הדגישה כי ההשתתפות במצוות האלו בצורה של עשייה פעילה היא מה שמביא לשמחה אמיתית: "אנחנו פשוט הולכים להיות אנשים של עשייה. בעברית אומרים 'לעשות שמח', ולא 'להיות שמח', כי אנחנו לא יכולים להיות שמחים בנסיבות כאלה."
הרבנית סיכמה את דבריה בהבטחה: "רק לעבור דרך המצוות האלה ואת יוצאת אדם שהשמחה נמסכה בגופו ובנפשו. עיצומו של פורים משמח."
פסטג הוסיפה והסכימה שהעשייה למען אחרים אכן מביאה שמחה פנימית ומרגיעה את הלב. "יש לנו הרבה סיבות טובות לשמוח," סיכמה הרבנית, ואיחלה פורים שמח למאזינים.
האזינו לדברים בתוכנית 'עניין משפחתי' בהגשת רחל פסטג ב'קול חי':