
מעקב אמס: המצב התחבורתי בירושלים, שכבר הוגדר כקטסטרופלי לקראת חג הפורים, הולך ומחמיר: אתמול בערב החלו עבודות דחופות בגשר עוזי נרקיס בצפון העיר, שהובילו לסגירת נתיב תנועה מרכזי לכיוון פסגת זאב ונווה יעקב. זאת, בעיתוי בעייתי במיוחד – ימים ספורים לפני חג הפורים.
לפי הודעת העירייה, "בבדיקות יזומות שנערכו מטעם העירייה בגשר עוזי נרקיס, זוהו מספר מיקומים שיש להחליף את החיבורים בהם ולשם כך תוכננו עבודות יזומות. בעקבות תלונות תושבים, הוחלט להקדים את העבודות לחיבור ספציפי ולהתחיל את העבודות מייד". בעירייה הבטיחו לעשות מאמץ "לפתוח את הנתיב שייסגר לתנועה בהקדם ולאחר הסרת המפגע וסיום העבודות".
עוד באתר:
העירייה מדגישה כי "הנתיבים הפתוחים לתנועה בגשר נבדקו ע"י מהנדסי גשרים ונמצאו בטוחים לחלוטין לשימוש", אך הוסיפה את המובן מאליו: "כתוצאה מהעבודות עלולים להיווצר עומסי תנועה לכיוון פסגת זאב ונווה יעקב. אנו ממליצים להשתמש בדרכים חלופיות ומתנצלים על אי הנוחות".
הסגירה החדשה של נתיב התנועה בגשר עוזי נרקיס מגיעה בעיתוי גרוע במיוחד – בשעה שצפון ירושלים, בדגש על צירים יגאל ידין-גולדה מאיר-כביש בגין, כבר עמוסים מאוד בשל עבודות להרחבת כביש בגין שמתבצעות השבוע. בנוסף, ביום ראשון הקרוב, שושן פורים, תושבת הרכבת הקלה במקטע המרכזי שלה לטובת תהלוכת 'פורים מאוחדים'.
צירוף הנסיבות המטריד מעלה חשש לקריסה מוחלטת של מערך התחבורה בעיר: נתיב חסום בכביש בגין, הרכבת הקלה מושבתת במרכז העיר בשעות השיא (9:00-15:00), וכעת – גם נתיב חסום בגשר עוזי נרקיס המחבר לשכונות הצפוניות, זאת במידה וסגירת הנתיב החסום תימשך גם בפורים.
"זה ממש מרתיח", אמר ל'אמס' אריה, תושב שכונת בית וגן, שהוריו מתגוררים בשכונת מקור ברוך שבמרכז העיר. "צירי התחבורה בעיר פשוט קורסים בפורים, ועכשיו גם את הרכבת הקלה לוקחים לנו, בשביל תהלוכה? אני ממש לא מבין מה חשב הגורם בעירייה שהחליט על ההשבתה. למה לא היו יכולים לעשות את התהלוכה ברחובות אחרים – בלי להשבית את המסילה?"
בתגובה למשבר המתהווה, משרד התחבורה מציע פתרונות דלים ביותר. למעשה, הם אפילו ממליצים לתושבים לשקול שלא להגיע לירושלים כלל: "מי שאינו חייב לנסוע לירושלים ביום ראשון – מומלץ להימנע מכך".
בשעות השבתת הרכבת הקלה, היא תפעל בשני מסלולי נסיעה מקוצרים בלבד: מתחנת נווה יעקב ועד גבעת התחמושת בצפון העיר, ומהדסה עין כרם ועד הר הרצל בדרום מערב העיר. הרכבת צפויה לשוב לפעילות סדירה בהדרגה לאחר השעה 16:00, בהתאם להנחיות המשטרה ולאחר פינוי המסלול.
לטענת עיריית ירושלים, היא פועלת להתגבר על אתגרי התחבורה בפורים ועושה הכל על מנת שהעולים לירושלים יוכלו ליהנות מתחבורה יעילה. חדר מצב מיוחד של העירייה יחד עם משרד התחבורה, משטרת ישראל ומפעילות התחבורה הציבורית ינהלו לאורך כל ימי הפורים את התחבורה הציבורית והפרטית בעיר.
התושבים מצדם חוששים מקריסה תחבורתית מוחלטת, במיוחד לאור העובדה שבחג 'פורים המשולש' השנה, צפויה עלייה מוגברת של מבקרים לירושלים, כאשר העיר מצויה בפקקים כבדים גם בימי שגרה, קל וחומר בימי הפורים.