
רבקה, תושבת שכונת נווה יעקב בירושלים, פנתה לתוכנית 'המוקד הציבורי ב'קול חי', בטענה כי נהגי חברת 'אקסטרה' מפסיקים נסיעות באופן פתאומי, מורידים נוסעים באמצע הדרך ונעלמים. לטענתה, היא קיבלה מאות תלונות מתושבים, ואף פנתה בנושא למשרד התחבורה ולחברת "אקסטרה", אך לא קיבלה מענה מספק.
נווה יעקב היא אחת השכונות הגדולות והצפופות בירושלים, עם כ-30,000 תושבים, מחציתם ילדים. מדובר בשכונה צעירה מאוד, שתושביה תלויים בתחבורה ציבורית. עד לאחרונה, הייתה זו אחת השכונות האחרונות שהתחברו לקו הרכבת הקלה, אך התושבים מדווחים שהשירות אינו יעיל, והרכבת איטית ועמוסה.
עוד באתר:
הבעיה המרכזית: אוטובוסים שנעלמים
רבקה מספרת כי אחת הבעיות החמורות היא אוטובוסים שלא מגיעים. "קו 569, שאמור להגיע לכניסה לעיר, פשוט לא מגיע פעמים רבות", היא אומרת. לדבריה, היא אספה מאות פניות מתושבים שנתקעו בתחנות ללא מענה, ובכל פעם שהגישה תלונה, קיבלה תשובות מתחמקות.
רבקה גם מספרת על מקרים שבהם נהגים עצרו באמצע הדרך והורידו את כל הנוסעים בטענה שיש תקלה. "עמדנו בצד הדרך 20 דקות, בלי לדעת מה קורה. ואז הנהג הוריד אותנו בתחנה הקרובה ונעלם. במקרה אחר, ראיתי נהג שטען שיש תקלה, ואז פשוט נסע לדרכו עם חיוך רחב. זה טרור שקט נגד התושבים", היא מתארת בכעס.
עוד אמרה המאזינה כי היא ממשיכה להילחם למען תושבי נווה יעקב: "פניתי לכנסת, למבקר המדינה ולחברי כנסת הגרים בשכונה – אך רק המנהל הקהילתי ניסה לסייע. אני לא מתכוונת לוותר. תושבי נווה יעקב זכאים לתחבורה ציבורית אמינה וראויה".
התגובות
תגובת חברת אקסטרה: "לאור היקף הפעילות הנרחב של החברה בירושלים והאופי המורכב של העיר, עשויות לצוף תקלות ולגרור תלונות. המדיניות שלנו היא לטפל בהן ולשם כך אנחנו מפעילים מערך מסודר של פניות ציבור.
במקרה זה נאספו תלונות על ידי גורם אחר וברובן ככולן חסרים פרטים, שמאפשרים לבדוק אותן לעומקן. אנחנו מבקשים לנצל את ההזדמנות ולקרוא לציבור להגיש פנייה באמצעות ערוצי הפנייה הרשמיים. פניות אלו
מאפשרות תחקור יסודי וטיפול מותאם לממצאים", לשון תגובת החברה.
תגובת משרד התחבורה: "אנו מצטערים לשמוע על החוויות השליליות המתוארות בפנייתכם. משרד התחבורה והרשות הארצית לתחבורה ציבורית משקיעים מאמצים רבים לשיפור השירות הניתן בתחבורה הציבורית, וזאת בכדי לעודד את הציבור הרחב להשתמש בתחבורה הציבורית ולספק חוויה נוחה ונעימה".
משרד התחבורה מבצע בקרה ממוחשבת ורציפה הבוחנת את עמידת המפעילים בביצוע הנסיעות בהתאם לתנאי הרישיון. אי-התאמה של נסיעה מול חובת המפעיל לעמידה בלוח הזמנים לפי רישיון הקו, מזוהה במערכת ומטופלת בהליך אכיפה מנהלי על ידי המשרד.
במסגרת הליך בקרה זה מתועדת כל עצירה בתחנה תוך תיעוד הזמן והמיקום כך שקו אוטובוס שהפסיק את נסיעתו באמצע המסלול מזוהה במערכת ומועבר לטיפול מתאים.
הרשות הארצית לתחבורה ציבורית מנהלת תהליכי אכיפה מול מפעילי התחבורה הציבורית במסגרתם מושתים פיצויים על חריגות מתנאי הרישיון של המפעיל וזאת במטרה לשפר את רמת השירות הניתן לנוסעים.
יצוין כי מערכת הבקרה מנטרת את כלל פעילות התחבורה הציבורית הכוללת 3.3 מיליון נסיעות ביום.
בנוסף, ובאופן נפרד ממערכת הניטור והבקרה שהוזכרה, המשרד קשוב קשב רב לתלונות הציבור ומעביר מקרים המוזנים למערכת תלונות הציבור לבדיקה לצורך המשך טיפול. כך במקרה של הגב' זקס שפנתה למשרד בתאריך 20.02.25 וקיבלה מענה לפנייתה ב-03.03.25".
האזינו לתלונה המלאה – מתוך 'המוקד הציבורי' ב'קול חי':