עיניים לשמיים: בשעות האחרונות, נצפו ברחבי ישראל להקות ענק של שקנטים, שחולפים מעלינו בשמי ישראל ממש ברגעים אלה בדרכם לאזורי הקינון שלהם, בעיקר סביב הים השחור.
ג'יין דוידוב צילמה להקה כזו מעל קיבוץ אורים שבנגב המערבי. "ראיתי להקה ענקית של ציפורים ומיהרתי לצלם מיד שיצאתי מההלם הראשוני, ואז הבנתי שלא הייתי צריכה למהר כי הייתה כמות מטורפת. זה נמשך יותר מ-3 דקות, הם עפו בשורות יפות שהתחלפו בשורות שנפגשות עם שורות אחרות ויצרו מן רשת, ואז שוב חזרו לשורות. בהתחלה חשבתי שמדובר בעגורים ואז הבנתי שאלו שקנאים. נעתקו לי המילים וכל מה שהצלחתי להגיד זה 'וואו', ללא הפסקה. אין דרך יותר טובה להתחיל את השבוע", היא אומרת.
עוד באתר:
ד"ר יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות בחברה להגנת הטבע, מוסיף כי בתיעוד המיוחד רואים להקות שהתרוממו ממאגר מים סמוך, שכרגע מתקדמות וצוברות גובה. "מסתמן שהיום הוא יום נדידה חזק, במיוחד של שקנאים, בכל שמי ישראל, כולל לאורך מישור החוף. במהלך היום אנחנו צפויים לראות את הלהקות תופסות גובה. נאחל להם נדידה בטוחה ושיחזרו אלינו בריאים ושלמים, גם בסתיו הבא", הוא מוסיף.
בחברה להגנת הטבע מוסיפים כי השקנאי המצוי הוא עוף גדול מאוד וכבד, מהגדולים שבעופות אירופה והמזרח התיכון. מבנה גופו רחב, מעוגל ומוצק, רגליו קצרות ומותאמות היטב לשחייה. בדרך כלל, השקנאי עף בלהקה מסודרת בקשתות. הלהקה שומרת על המבנה גם בעת סחרור בתרמיקה, כך שמרחוק היא נראית כמקבץ אחד המסתובב על צירו.
"השקנאים מצויים בבריכות גדולות, מאגרי מים, שפכי נהרות ואגמים בפנים היבשת. להקות נודדות נוחתות למנוחה גם על הים, אבל לא ניזונות בו. בישראל, נחשב לחולף שכיח ופעמיים בשנה – בסתיו ובאביב – עוברים מעלינו כ-30,000 עד 45,000 פרטים, וכן חורף במספרים קטנים של עד 500 פרטים בכל הארץ", מסכם ד"ר יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות בחברה להגנת הטבע.
קרדיט צילום – ג'יין דוידוב