
הבוקר (חמישי) זומנו שלושה עיתונאים למסור עדות ביחידת להב 433 במסגרת חקירת פרשת קטרגייט: שירית אביטן כהן מ"ישראל היום", סולימאן מסוודה מ"כאן 11" וניר דבורי מ"ערוץ 12". במקביל, הובאו שני החשודים המרכזיים בפרשה, אלי פלדשטיין ויונתן אוריך, לדיון בבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשבוע נוסף.
על פי בקשת המשטרה להארכת המעצר, קיים חשד כי גורמים הקשורים למשרד ראש הממשלה וללשכתו פעלו דרך מתווכים בשירות קטאר. מטרתם, לפי החשד, הייתה להפיץ מסרים שיקדמו את מעמדה של קטאר כמתווכת מועדפת בישראל וישפרו את תדמיתה הציבורית. המסרים הוצגו כביכול מטעם גורמי ביטחון ומדיניות, תוך חשש לפגיעה בביטחון המדינה ואזרחיה. החקירה העלתה סתירות משמעותיות בין גרסאות החשודים, כאשר לפחות אחד מהם, לדברי המשטרה, אינו דובר אמת. כדי לברר את העובדות, מתוכנן עימות ביניהם, שתוצאותיו ישפיעו על המשך החקירה.
עוד באתר:
במקביל, מתנהלים מגעים מתקדמים עם ג'יי פוטליק, לוביסט אמריקני המעורב בענייני קטאר, כדי לגבות ממנו עדות. פוטליק הביע נכונות לשתף פעולה, והדבר צפוי להתממש בזמן הקרוב. בנוסף, שלושה עיתונאים, כולל אביטן כהן ומסוודה, ימסרו עדות פתוחה במשטרה, כאשר שמו של העיתונאי השלישי טרם פורסם.
לפני יומיים הוארך מעצרם של פלדשטיין ואוריך בשלושה ימים. השופט בדיון הקודם ציין כי "התיק מעלה חשדות חמורים המחייבים חקירה יסודית, אך יש לפקח עליה בקפידה". חוקרת המשטרה טענה כי אוריך העביר מסרים מטעם קטאר תוך הצגתם כמגיעים מגורם רשמי בלשכת ראש הממשלה. היא הוסיפה כי קיים חשד לעבירת הלבנת הון, שכן מקור הכספים שהועברו לא תאם את הדיווחים.
מחלוקת על הצעת עד מדינה
בדיון הנוכחי עלה חשד כי המשטרה הציעה לאוריך להפוך לעד מדינה. סנגורו טען כי חוקר אמר לאוריך "לחשוב טוב" אם ברצונו "לראות את התינוקת שלו בערב", רמז לכאורה להצעה כזו. החוקרת הכחישה זאת ואמרה כי הדברים נאמרו על ידי אוריך עצמו, ולא על ידי המשטרה. הסנגור המשיך וטען כי המשטרה מפעילה לחץ פסול, בעוד החוקרת הדגישה כי לא הוצע דבר מפורשות בנוגע לעדות מדינה.
עורך דינו של פלדשטיין טען כי מעצרו נועד רק למנוע שיבוש חקירה, בעוד המשטרה מאשימה גורמים אחרים בזיהום התיק. המשטרה, מצידה, מדגישה כי החשדות מצביעים על קידום אינטרסים זרים של קטאר דרך גורמים בלשכת ראש הממשלה, מה שמצדיק את המשך המעצר והחקירה המעמיקה.