
רכבת ישראל משדרגת את השירות לעשרות אלפי הנוסעים עם לקות בשמיעה ומתחילה להפעיל מוקד שירות לקוחות מותאם ומונגש לכבדי שמיעה וחירשים באמצעות ישומון (אפליקציה) Sign-Now.
בלחיצת כפתור באתר רכבת ישראל וביישומון, יוכלו הנוסעים לקבל שירות תרגום וידאו מיידי ובזמן אמת, עם מתורגמן אישי, אשר יתרגם לשפת הסימנים את המידע הניתן מהמוקדנים. בכך יקבלו נוסעי הרכבת עם לקות בשמיעה מידע מונגש ונוח בנוגע ללוחות הזמנים, שירות אבדות ומציאות ושירות תיאום נסיעה בכל שעות פעילות המוקד. בעתיד יורחב השירות גם לעמדות המודיעין בתחנות באמצעות קוד QR.
עוד באתר:
במקביל החלה רכבת ישראל בשילוב שמות תחנות הרכבת באמצעות שפת הסימנים, אשר יופיעו במסכי המידע ברכבת לקראת ההגעה לתחנה. רכבת ישראל ערכה סרטון וידאו קצר לכל אחת מ-67 תחנות הרכבת, ובו שם התחנה אשר מוצג בשפת הסימנים. המציג הוא פקח ברכבת ישראל בשם איתי מלכה, בעל הכשרה כמתרגם בשפת הסימנים. למלכה שני אחים עם מוגבלות בשמיעה, ומגיל צעיר הוא לומד ומשתמש בשפת הסימנים על מנת לתקשר עם משפחתו.
הפרויקטים אשר בוצעו על ידי יחידת הנגישות ברכבת ישראל, כללו מחקר עומק שזיהה את צרכיהם של נוסעים כבדי שמיעה ודוברי שפת הסימנים, ועל מנת לשפר עבורם את השירות ואת חווית הנסיעה. התהליך כולו התבצע בהנחייתה של שרה לנסמן, כבדת שמיעה, מומחית ובלשנית לשפת הסימנים ומורה מוסמכת לשפת הסימנים, על מנת לדייק את התהליכים ולמצוא את המענה ההולם והמדויק ביותר עבור אוכלוסיית החירשים וכבדי השמיעה שעושים שימוש בשירותי רכבת ישראל.
רכבת ישראל מסיעה יותר מ-50 אלף נוסעים עם מוגבלויות בשנה, רבים מהם כבדי שמיעה וחירשים. הרכבת הינה אמצעי התחבורה הציבורית המונגש ביותר בישראל, עם 67 תחנות המונגשות באופן מלא, ומעל ל-600 רכבות נוסעים מונגשות מידי יום. הרכבת פועלת באופן קבוע לקידום ושדרוג השירות לנוסעים עם מוגבלויות, בין היתר על ידי התקנת מפות נגישות, שלטים מונגשים, ליווי נוסעים, הדרכות של עובדי הרכבת, ומוקד טלפוני ייעודי המתאם ומלווה את הנוסעים. כמו כן, הרכבת פועלת במקביל לשילוב אמצעים טכנולוגיים מתקדמים שישפרו את חווית הנוסעים עם מוגבלויות.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: "תפקידנו העיקרי כמשרד התחבורה הוא לספק ניידות לכל אזרחי ישראל, בכל מקום. אני רואה מחויבות כפולה ומכופלת להבטיח כי כל אתר וכל אמצעי תחבורה יהיו נגישים גם לאנשים עם לקויות בשמיעה. השקת סל השירותים של רכבת ישראל עבור נוסעים עם לקויות בשמיעה, היא צעד נוסף להנגשת מכלול שירותי התחבורה הציבורית בישראל לאנשים עם מוגבלויות, במטרה להקל עליהם בהתניידות היומיומית ולסייע להם להשתלב בכל תחום שהם מעוניינים בו. "
מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "דאגה והתחשבות באנשים עם מוגבלויות הן ערך מרכזי ועמוק של שרת התחבורה רגב, שאותו היא מקפידה להנחיל בקרב כלל עובדי המשרד ולהטמיע בכל פרויקט ובכל תחומי פעילותנו. הנגשת שירותי המידע של רכבת ישראל לנוסעים עם מוגבלויות שמיעה היא נדבך נוסף במחויבות משרד התחבורה בנושא זה, אשר שואפת לא רק לעמוד בדרישות החוק אלא להתעלות מעבר לנדרש ולהבטיח נגישות וניידות מיטביות לכל אדם שמסיבות שונות מוגבל בדרך זו או אחרת."
יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני: "היוזמה המבורכת לשיפור הנגישות עבור כבדי שמיעה וחירשים הינה אחת מני יוזמות רבות של רכבת ישראל לשיפור ודיוק של השירות הנגיש עבור כלל האוכלוסיות במדינה. רכבת ישראל משקיעה במתן כלים למאות צוותי השירות בתחנות וברכבות על מנת להעניק שירות מיטבי ומותאם לכל אחד על פי צרכיו, ובמקביל פועלת כל העת להטמעת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים ומערכות חדשניות שישנו את פני מתן השירות בתחבורה הציבורית בישראל."
מנכ"ל רכבת ישראל, שיקו זנה: "אני גאה לעמוד בראש ארגון שרואה את כלל הנוסעים ודואג למתן שירות אדיב ומקיף הנותן מענה לכלל צרכיהם. רכבת ישראל נותנת שירות לכ-270 אלף נוסעים ביום, ביניהם נוסעים רבים עם מוגבלויות. הרכבת תמשיך ותשקיע מאמצים רבים למציאת פתרונות טכנולוגיים וחדשניים לשיפור השירות המגיע לנוסעים."