
אפידורל לקרקלית?? אכן! ולא רק זה, זו למעשה הפעם הראשונה שמגיע לבית החולים לחיות בר קרקל.
קרקלים הם חתולי בר ביישנים. הם חיים בטבע בארץ המפגשים איתם נדירים מאוד.
עוד באתר:
כזכור הקרקלית הזו הגיעה לפני שבועיים לבית החולים לחיות בר לאחר שנשכה חיילת בבסיס בדרום הארץ, אירוע חריג ומפתיע. כשהגיעה הייתה חלשה ותשושה וניכר כי היא מתקשה ללכת. צילומי הרנטגן גילו מה הסיבה לכך- היא סובלת משבר ישן בברך ברגל אחורית. השבר התאחה במנח שגרם להתקצרות משמעותית של הרגל וגרם לכאבים מהחיכוך בזמן תנועה והגביל את יכולתה ללכת ולצוד טרף.
בבית החולים מספרי כי "האיש שלנו למקרים האלו הוא ד״ר מתן אור, כירורג וטרינרי מומחה, שהגיע כדי לנסות לתקן לקרקלית את הרגל. מתן הגיע לבית החולים יחד עם ד״ר דניאל לשצ׳יבר מרדים וטרינרי. אליהם התלוו ד״ר נבו שוורץ ואורית שוסהיים המקומיים. הצוות החל בביצוע הניתוח המורכב שמטרתו להשיב לקרקלית את יכולת התנועה שתאפשר לה לשוב לטבע".

"השיטה להאריך את הרגל היא לקצר את העצם ולקבע אותה מחדש במנח הנכון, בזווית שתאפשר טווח תנועה רחב יותר. הסתבכתם? גם אנחנו. אבל הצוות הרפואי לא הסתבך ועמד במשימה בהצלחה. הקרקלית קיבלה זריקת אפידורל, ממש כמו במהלך לידה, עם טווח של 12 שעות כי היה ברור שהניתוח יארך זמן רב. והוא אכן היה ארוך".
הניתוח נמשך כ-7 שעות במהלכן מתן שבר את העצם באזור שבו התאחתה, קיצר את שני החלקים באזור הפגיעה בכ-2 ס״מ בסך הכל, שייף את קצוות העצם בצורה שתאפשר להחזיר אותה למנח תקין עד כמה שניתן וייצב אותה בעזרת פין ופלטה חזקים מספיק עבור חיית בר שחייבת לשרוד בטבע.
הקרקלית כבר מתאוששת ואפילו נצפתה אוכלת כמה שעות לאחר הניתוח שתקופת ההחלמה ממנו מוערכת בכ- 6-8 שבועות.
בכדי לשוב לטבע הקרקלית צריכה להיות מסוגלת לנתר ולצוד ציפורים למשל. הערכה היא שמספר הקרקלים בארץ עומד על עשרות פרטים בלבד, כך שכל פרט הוא חיוני לשרידות האוכלוסייה.