
נשיא אינדונזיה, פראבואו סוביאנטו, הודיע אמש כי ארצו מוכנה לקלוט באופן זמני פלסטינים שנפגעו במלחמה בעזה, במהלך שעשוי להתפרש כהתקדמות אפשרית בתוכנית פינוי הפלסטינים מרצועת עזה, תוכנית שהעלה נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
סוביאנטו העריך כי הגל הראשון של פינויים עשוי לכלול כ-1,000 פלסטינים, והוסיף כי הנחה את שר החוץ שלו "לדון במהירות עם הצד הפלסטיני וצדדים אחרים" בנוגע לאופן פינוי הפלסטינים שנפגעו לאינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, שבה מתגוררים כ-285 מיליון בני אדם.
עוד באתר:
"אנחנו מוכנים לפנות את הפצועים, הסובלים מטראומה, והיתומים", אמר סוביאנטו. הוא הדגיש כי השהייה באינדונזיה תהיה זמנית, עד שהנפגעים יחלימו לחלוטין מפציעותיהם והמצב בעזה יהיה בטוח לחזרתם.
ההודעה מגיעה כחודשיים לאחר שמשרד החוץ האינדונזי הביע התנגדות נחרצת "לכל ניסיון לפנות פלסטינים בכפייה", בתגובה להצעת הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ לפנות פלסטינים באופן קבוע מעזה.
למרות זאת, נראה כי אינדונזיה מנסה להגביר את מעורבותה בסכסוך. סוביאנטו אמר כי "מחויבותה של אינדונזיה לתמיכה בביטחון הפלסטינים ובעצמאותם דחפה את הממשלה שלנו לפעול באופן אקטיבי יותר", וזאת לקראת מסע דיפלומטי במסגרתו יגיע לטורקיה, מצרים וקטאר.
עוד הוסיף הנשיא האינדונזי כי ארצו שואפת להגדיל את תפקידה במציאת פתרון לסכסוך, אך הודה כי "תוכנית זו אינה פשוטה". יצוין כי עוד לפני כניסתו הרשמית לתפקיד, הביע סוביאנטו נכונות לשלוח כוחות שמירת שלום לעזה במידת הצורך.
יצוין, כי ג'קרטה תומכת בפתרון שתי המדינות ושלחה סיוע הומניטרי לעזה מאז פרוץ המלחמה באוקטובר 2023. על פי הנתונים שפרסם חמאס, יותר מ-50,000 מחבלים נהרגו במהלך מלחמת חרבות ברזל, שהחלה לאחר מתקפת הטרור הרצחנית של ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר.