
בעקבות השריפה הגדולה שפרצה באחרונה באזורים מאוכלסים, קמו קולות בתקשורת ובקרב גורמים פוליטיים שטענו כי ממשלת נתניהו, ובפרט ראש הממשלה עצמו, אחראים להזנחת מערך הכיבוי וההצלה. דובר הליכוד, גיא לוי, פרסם בתגובה פוסט מקיף שבו הוא מפריך את הטענות אחת לאחת, ותוקף את מה שהוא מכנה "סיסמאות חלולות וריקות".
לדבריו, מיד עם פרוץ השריפה, "כל הסרים, הכספיתים והביאליקים (ברק סרי, בן כספית וולדימיר בליאק, ק.א.) קפצו כמו מוצאי שלל רב: 'נתניהו הרעיב את מערך הכבאות', 'נתניהו קיצץ מאות מיליונים מהתקציב שלהם', 'במקום לקנות סופרטאנקר…'", אך לוי טוען שמדובר בביקורת חסרת שחר.
לטענתו, העובדות בשטח מראות מגמה הפוכה לגמרי. מאז הקמת מערך הכיבוי של ישראל, התקציב השנתי שלהם עלה בהדרגה במשך 65 שנים עד שנת 2013 לסכום של 800 מיליון שקל בשנה. מאז, לדבריו, ראש הממשלה נתניהו הזניק את התקציב של מערך הכיבוי וההצלה בכמיליארד ש"ח יותר – עלייה של 125% בעשור וקצת.
עוד באתר:
מעבר לכך, גיא לוי טוען כי ישראל מחזיקה במערך הכיבוי האווירי הגדול בעולם ביחס לשטחה, וביחס לגודל האוכלוסייה – ישראל נמצאת במקום השני אחרי אוסטרליה.

בהשוואה בינלאומית, לוי מציין שמדינה כמו אנגליה, שבה ממוצע השריפות השנתיות הוא בשטח הגדול פי תשע מממוצע השריפות בישראל, כלל אינה מחזיקה במערך כיבוי אווירי. עוד הוא הוסיף כי בכל העולם קיימים רק ארבעה סופרטאנקרים, שנודדים ממדינה למדינה בהתאם לצורך.
התקציב בפועל: לא קוצץ, אלא עודף קל
דובר הליכוד הציג גם את המספרים לשנה החולפת והנוכחית. לדבריו, הביצוע בשנה שעברה של מערך הכיבוי וההצלה עמד על 1.757 מיליארד ש"ח, והתקציב שלהם השנה עומד על 1.779 מיליארד, ועוד 20 מיליון מהכנסות. המשמעות, לדבריו, היא שלתקציב השנה לא חסרות אפילו עשר אגורות לעומת מה שהמערך הוציא בשנה שעברה – ואף יש מעט עודף.
לטענתו, השריפה האחרונה התפרסה על פני מאות מוקדי בערה, לוותה במזג אוויר קיצוני, הצתות מכוונות ואלפי זירות של לכודים. כל כוחות המדינה, לדבריו, התגייסו למבצע חסר תקדים.
כך הוא מפרט:
> מערך הכיבוי וההצלה פעל לכיבוי, להגנה על יישובים ולפינוי תושבים.
> משטרת ישראל חסמה צירים, פינתה תושבים וישובים, חילצה והצילה, ואף פעלה לאיתור מציתים.
> מגן דוד אדום טיפל בנפגעים (ולשמחתי, היו "מובטלים"), וסייע בפינוי נכים, חולים וקשישים.
> המשרד להגנת הסביבה הפעיל חדר מצב לניטור איכות האוויר, טיפל בזיהומים ובחומרים מסוכנים, ופעל להשבת התושבים לבתיהם.
> רשות הטבע והגנים פעלה לצד מערך הכיבוי במומחיות לשריפות יער וחורש, פינתה גנים לאומיים ומטיילים, ופקחיה אף תפסו מצית בשעת מעשה באזור נחל כפיר.
> צה"ל ומשרד הביטחון סייעו בהכול – חילוץ, חסימות, פינוי, לחימה באש – "פשוט הכול!"
> משרד החוץ פנה לכל מדינה אפשרית לקבלת סיוע אווירי.
> משרד התחבורה סייע בפינוי יישובים, מוסדות ובתי אבות, וכן פינה רכבים נטושים ופתח צירים במשך הלילה.
> משרד התיירות דאג לשיכון זמני של מפונים בבתי מלון, כולל אספקת כל צורכיהם.
התוצאה: אין הרוגים, אין חסרי בית
בסיום דבריו סיכם לוי: "במצב שהיינו בו – שריפה קיצונית במקומות מאוכלסים, סביב כבישים ראשיים, עם מזג אוויר מטורף שמטיס אותה ממקום למקום ובשילוב מציתים – העובדה שכל התושבים חזרו לבתים, כל הצירים פנויים, וחוץ משמונה אנשים שנפגעו קל משאיפת עשן, אין לנו נפגעים בנפש – מצביעה על עבודה מדהימה ושיתוף פעולה מטורף של כל גורמי הממשלה והדרגים הכפופים להם".
לסיום, תקף לוי את התקשורת ואמר: "אל תקנו את הסיסמאות של התקשורת – רובם לא באמת עיתונאים."