
בשיחה עמוסת תובנות עם דוד חכם ב'מהדורת הבוקר', התייחס אלוף במילואים יפתח רון טל למצב הביטחוני המורכב ברצועת עזה, לסוגיית החטופים, להסכם הגרעין האיראני האפשרי ולמכלול האיומים הניצבים בפני ישראל. בדבריו, הוא הציג קו נחרץ הקורא להעצמת הלחץ הצבאי על חמאס, שליטה ישראלית בסיוע ההומניטרי והימנעות מהסכם גרעין שיסכן את ביטחון המדינה.
רון טל פתח את השיחה בהתייחסות לשלב הבא בלחימה ברצועת עזה, תוך הדגשה כי הרחבת הלחימה היא הכרחית להשגת הכרעה. לדבריו, "השלב הבא בלחימה בעזה צריך להיות שלב שבו אתה מכריע את החמאס, זאת אומרת, אתה משתלט על השטחים שהוא עדיין מחזיק בהם". הוא הבהיר כי אין תחליף לתמרון קרקעי משמעותי, ודחה את שיטת הפשיטות הקודמת: "בשיטה הקודמת של הפשיטות, נכנסת לתוך שטח, פגעת בו, אבל יצאת החוצה ואפשרת לחמאס להיכנס בחזרה. אני לא מכיר שיטה כזו של הכרעה. הכרעה – אתה צריך להיות boots on ground, אתה חייב לתפוס את השטח".

עוד באתר:
הוא הדגיש כי חמאס נמצא במצב צבאי חלש: "החמאס מבחינה צבאית הוא מאוד מאוד חלש, הוא מאוד מאוד מרופף". לכן, לדעתו, כוחות צה"ל הסדירים, בתוספת מילואים מוגבלת, מסוגלים לכבוש מחדש שטחים שפונו ולהשתלט על אזורים שבהם חמאס עדיין פעיל. "אני לא מוצא איזושהי חלופה אחרת להעצמת הלחימה שהיא לא דריכה במקום ולעשות עוד מאותו דבר, וזה דשדוש", הוא הזהיר.
חלק משמעותי בראיון עסק בסוגיית הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, שרון טל רואה כמנוף מרכזי להחלשת שליטת חמאס. הוא הבהיר כי ישראל חייבת לקחת את השליטה על חלוקת הסיוע מידי הארגון: "אין יותר מצב שהחמאס מקבל את הסיוע הומניטרי… מי שבסופו של דבר ישלוט על זה, זה ישראל". עם זאת, הוא ציין כי החלוקה בפועל תתבצע על ידי גופים אזרחיים: "את חלוקת הסיוע בפועל יעשו חמולות אזרחיות… אבל השליטה והזהירות מידי החמאס צריכה להיות בידי צה"ל".
לדבריו, שליטה צבאית על הסיוע היא הכרחית כדי למנוע מחמאס להמשיך ולהתחזק: "מי ששולט בזה, השליטה הצבאית של האירוע הזה, השליטה על כך שהחמאס לא יפגע בתהליך הזה, זה צה"ל". הוא הוסיף כי צעד זה הוא "מקדם מאוד חשוב בהחלשת היכולת השלטונית של החמאס", שכן שליטה על משאבים כמו מזון ומסייעת לארגון לשמר את כוחו ברצועה.
סוגיית החטופים עמדה במוקד השיחה, ורון טל הדגיש כי החזרתם היא "משימה עליונה, משימה מוסרית, משימה ערכית". הוא התייחס לכישלון ההגנה על התושבים ב-7 באוקטובר: "המדינה ידעה שהפקירה את התושבים האלה, וגם צה"ל הפקיר את התושבים האלה". עם זאת, הוא דחה את הגישה הקוראת להפסקת המלחמה כתנאי לשחרור החטופים: "יש גישה שאומרת שצריך עכשיו לוותר על הכל, להודיע שאנחנו מפסיקים את המלחמה… אני מכבד אותה, אבל אני לא מסכים איתה".

במקום זאת, הוא טען כי "הדרך היחידה להחזיר את החטופים… זה יכול להתבצע רק באמצעות לחץ צבאי". לדבריו, ישראל נמצאת קרוב לנקודת מפנה: "אנחנו קרובים לרגע שניתן יהיה להגיע לעסקת חטופים, שיחזיר לנו את כל החטופים. צריך קצת אורך רוח והרבה נחישות". הוא קרא לגיוס נרחב של מילואים כחלק מהמאמץ: "הנחישות הזו תבוא לידי ביטוי בהוצאת צווי המילואים… אנחנו צבא העם שלנו".
רון טל לא חסך ביקורת מקריאות לסרבנות בקרב מילואימניקים, אותן תיאר כ"עבירה חמורה, חמורה, שגובלת ממש בהמרדה". הוא התייחס למכתבים ולפרסומים הקוראים לסרב לפקודות, וטען כי הם פוגעים בביטחון הלאומי: "המלחמה היא מלחמה פוליטית? תגיד לי, מישהו, מי יכול להוציא מהפה שלו? חיילים נהרגים, נפצעים… נגד מי שרצח לנו את מיטב ילדינו, בנינו, זקנינו?". הוא קרא לטפל בתופעה במישור המשפטי, והביע תקווה כי גורמי האכיפה, כמו המחלקה היהודית בשב"כ, יפעלו בנושא.
בהתייחסו למשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן בנושא הגרעין, רון טל הביע חשש כבד מהסכם אפשרי: "אני מקווה שלא נגיע להסכם. אני לא רואה הסכם אמריקאי שבאמת מביא לכך שיש השמדה מלאה של יכולות הגרעין האיראני". הוא הזהיר כי הסכם שיאפשר לאיראן לשמר יכולות גרעיניות, גם אם באופן מוגבל או מושהה, יהווה "איום קיומי מאוד מאוד חמור" לישראל.

כחלופה, הוא הציע פעולה צבאית ישירה: "החלופה היחידה היא התקפה צבאית ישירה על הגרעין האיראני והשמדתו". הוא פירט כי יש להשמיד שלושה מרכיבים מרכזיים: "את האורניום המועשר ואת היכולת ליצור אורניום מועשר… את התוכנית של הפצצה… ואת מערכת הטילים הבליסטיים". לדבריו, האינטרס האמריקאי בסוגיה אינו זהה לזה הישראלי: "לאמריקאים זה לא עניין קיומי… זה עניין קיומי שלנו, של ישראל".
לבסוף, התייחס רון טל לאיום החות'י מתימן, שממשיך לשגר טילים לעבר ישראל. הוא ציין כי הזירה מטופלת על ידי ארצות הברית בהסכמה עם ישראל, והביע תמיכה בהחלטה זו: "אני חושב שזה נכון, כל עוד האמריקאים נחושים להמשיך ולפרק את היכולות של החות'ים". עם זאת, הוא הבהיר כי אם המאמץ האמריקאי ייחלש, לישראל לא תהיה ברירה אלא להתערב. הוא תיאר את הנזק החות'י כמשפיע בעיקר על תחושת הביטחון, שכן "הטילים החות'ים לא עשו נזקים פיזיים בתוך מדינת ישראל", אך הדגיש כי ישראל צריכה להתמקד כעת בהכנות לתקיפה אפשרית באיראן.
האזינו לראיון המלא מתוך 'מהדורת הבוקר' בהגשת דוד חכם ב'קול חי':