
למרות האיומים הביטחוניים והאירועים האחרונים, כולל פגיעת טיל מתימן בשטח נמל התעופה בן גוריון, פעילות התעופה לישראל לא נעצרה לחלוטין – ובחלק מהמקרים אף מתחדשת. בעוד מספר חברות תעופה זרות ביטלו זמנית את קוויהן, יש גם מי שבחרו שלא להיבהל, וחלקן אף חוזרות בהדרגה ומתחילות לטוס שוב לארץ.
חברת הלואו-קוסט ההונגרית 'וויז אייר' כבר סימנה את תאריך החזרה: ב־15 במאי תחזור להפעיל טיסות לישראל. ב־19 במאי צפויה להצטרף קבוצת 'לופטהנזה', על שלל מותגיה – 'לופטהנזה', 'סוויס', 'יורווינגס', 'בריסל איירליינס' ו'אוסטריאן'. בשלב הראשון יפעלו טיסות יומיות במתכונת מצומצמת וללא טיסות לילה, אך כבר ב־1 ביוני, אם המצב יישאר יציב, צפויה חזרה מלאה לשגרה.
גם חברת 'אייר אירופה' הספרדית חידשה את פעילותה בקו תל אביב־מדריד, ובכך מצטרפת לרשימה הארוכה של חברות שלא הפסיקו לטוס כלל, ובראשן החברות הישראליות: 'אל על', 'ישראייר', 'ארקיע' ו'אייר חיפה'. גם חברות בבעלות ישראלית הפועלות מיעדים קרובים כמו יוון וקפריסין – 'TUS' ו'בלו בירד' – שומרות על תנועה סדירה לנתב"ג.
עוד באתר:
מבט מעודכן על לוח הטיסות מגלה תמונה מפתיעה: 'פליי דובאי' ממשיכה להפעיל שמונה טיסות ביום לאיחוד האמירויות, 'איתיחאד איירווייז' לא רק חזרה לטוס אלא גם הודיעה שתגדיל את פעילותה בקו לאבו דאבי. 'אזרבייג'ן איירליינס' ו'אתיופיאן איירליינס', שלקחו הפסקה קצרה, חידשו את הפעילות. גם חברות צ'רטר פחות מוכרות כמו 'פליי לילי' מרומניה, 'אייר בולגריה', 'רד ווינגס' ו'היינן איירליינס' הסינית ממשיכות לפעול כרגיל.
בנתב"ג מדגישים שהשדה הבינלאומי המרכזי של ישראל נשאר פתוח ופועל כרגיל, וכי נעשים מאמצים דיפלומטיים וכלכליים מול חברות תעופה שעדיין לא חזרו – במטרה להחזיר את התנועה האווירית לשגרה מלאה. נראה שחרף הקושי, שמי ישראל לא נשארים סגורים לאורך זמן.