
מסמכים חדשים שנחשפו לאחרונה מגלים כיצד רשת מודיעין בינלאומית סודית בשם "קילוואט" סייעה למוסד להוציא לפועל את מסע החיסולים של המחבלים הפלסטינים הרצחניים שהיו מעורבים בטבח במינכן בשנת תשל"ב, שבו נרצחו 11 יהודים.
ד"ר אביבה גוטמן, היסטוריונית מאוניברסיטת אבריסווית' בבריטניה, חשפה בארכיונים שוויצריים כי קואליציה של 18 מדינות מערביות – בהן בריטניה, צרפת, ארה"ב, שווייץ, איטליה ומערב גרמניה – העבירה למוסד אלפי מברקים עם מידע מפורט על בתים, רכבים ותנועות של אנשי מפתח החשודים במעורבות בטבח, כך דווח ב-Ynet.
"אני לא בטוחה שהמבצע הישראלי היה אפשרי בלי המידע הטקטי הזה משירותי המודיעין האירופיים", אמרה גוטמן לעיתון ה"גרדיאן" הבריטי. "זה היה יתרון ענק. ומאוד חשוב היה למוסד לדעת שיש להם את התמיכה הטקטית הזו".
עוד באתר:
הרשת, שהוקמה עוד לפני הטבח במינכן, בשנת 1971, נועדה לאפשר לשירותי המודיעין של המדינות השונות לשתף מידע. המברקים שנחשפו כללו מודיעין על טקטיקות של הארגונים הפלסטיניים, וקשרו בין אנשים לפיגועים ספציפיים.
"אולי בהתחלה (במערב) לא ידעו (על החיסולים), אבל אחר כך היו הרבה דיווחים בעיתונות וראיות אחרות שרמזו למה שהישראלים עושים", הסבירה גוטמן. "הם אפילו שיתפו את תוצאות החקירות שלהם עצמם לגבי החיסולים – עם המוסד, שכנראה ביצע אותם".
המסמכים חושפים מספר מקרים ספציפיים של סיוע: וואאל זועייתר, שחוסל ברומא זמן קצר לאחר הטבח, הוגדר במברקי "קילוואט" כמי שסיפק נשק וסיוע לוגיסטי לארגון הטרור ספטמבר השחור. ד"ר מחמוד המשארי, נציג אש"ף בצרפת שחוסל בפיצוץ בביתו, הופיע במברקים כמי שלא רק פעל דיפלומטית וגייס כספים אלא גם הקים תאי טרור.
חבר לשעבר במוסד אמר ל"גרדיאן" כי אנשי הארגון לא ידעו בזמן אמת מהו מקור המידע שלפיו פעלו, אך סמכו באופן מוחלט על אמינותו. גוטמן הוסיפה כי "גם היום, סביר להניח, יש מידע שמועבר ואנחנו (הציבור) לא יודעים על כך. היחסים הבינלאומיים של שירותי הביון נשמרים לחלוטין מתחת לרדאר ואפילו הפרלמנט והפוליטיקאים לא מודעים להם".