
אבי, תושב שכונת גבעת שאול בירושלים, עלה לשידור בתכנית המוקד הציבורי ב'קול חי' ושטח את כאבם של מאות נוסעים קבועים בקו 16 בירושלים – קו תחבורה ציבורית מרכזי, שמשרת מדי יום את שכונות סנהדריה, עזרת תורה, מטרסדורף, רוממה, גבעת שאול ובית וגן. לטענתו, הקו קרס כבר מזמן – אך במשרד התחבורה ממשיכים לשלוח תגובות קבועות, בלי לטפל בשטח.
"זה אולי נשמע עניין צדדי, אבל זו מצוקה יומיומית של מאות – אם לא אלפי – תושבים, ובמיוחד של נשים, גננות, מורות, וקשישים", טוען אבי. "הקו הזה הוא היחיד שמחבר את שכונות הצפון לשכונת בית וגן ולשערי צדק – וזה פשוט סיוט."
לדבריו, קו 16 הופך לבקבוקון פקוק כבר בתחנה ברוממה – הרבה לפני שהוא מגיע לגבעת שאול, שם עולים רבים. "הקו הזה מתמלא עד אפס מקום, כבר בתחנה השנייה או השלישית. גם אם תושבי גבעת שאול ירצו לעלות – הם לא יכולים. הקו פשוט לא מגיע פנוי.", הוא מתאר.
עוד באתר:
הבעיה חמורה במיוחד בשעות הבוקר והצהריים – כאשר מאות נשים מנסות להגיע לעבודה במוסדות החינוך בשכונת בית וגן. "אני מכיר עשרות גננות שמחכות לבדן בתחנה, בחום של יולי אוגוסט, והאוטובוס פשוט לא עוצר – כי אין בו מקום. גם בצהריים, בחזור – אותו סיפור."
לדבריו, פניות רבות נשלחו למשרד התחבורה וללשכת השר מאיר פרוש, אך הוא טוען לאטימות מוחלטת: "ניתקו לי את הטלפון. כתבו לי תגובות יפות, אבל זה הכול. לא קיבלנו אפילו תגבור אחד – שום דבר. כבר שנתיים אני פונה."
כאשר נשמעה תגובת משרד התחבורה בתוכנית, נמסר כך: "הרשות הארצית לתחבורה ציבורית בוחנת אפשרויות שונות לתגבור הקו, הן בהוספת אוטובוסים והן באמצעים אחרים. בהתאם לממצאים, יבוצעו שינויים ושיפורים לשירות הציבור."
אבל אבי לא קונה את התשובה: "זה מילה במילה אותה תגובה שקיבלתי מהם לפני ארבעה חודשים. אין שינוי, אין תגבור, ויש נשים בהריון שעומדות בתחנות שעה. עד מתי?"
קו 16 בירושלים – עורק תחבורה קריטי – נמצא כבר זמן רב בעומס חסר תקדים, במיוחד בבקרים. משרד התחבורה ממשיך להבטיח "בדיקות" ו"בחינות", אך עבור הנוסעים – בעיקר נשים, ילדים וקשישים – מדובר בסבל יומיומי.0 "אנחנו לא מבקשים מותרות," מסכם אבי. "אנחנו רק רוצים אוטובוס שאפשר לעלות עליו."
תגובת משרד התחבורה המלאה:
"משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והרשות הארצית לתחבורה ציבורית פועלים באופן שוטף לשיפור וייעול התחבורה הציבורית בכל רחבי הארץ.
במסגרת זאת, נבדקים מעת לעת קווי התחבורה הציבורית בכל הארץ, ובכללם גם בירושלים, ובהתאם לצורך מבוצעים שינויים נדרשים לטובת ציבור הנוסעים.
בין השאר, נבחנה גם יעילותו של קו 16, והתברר כי אכן יש צורך בתגבור תדירות הקו, כדי לעמוד בביקושים לנסיעות.
בימים אלה, הרשות הארצית לתחבורה ציבורית בוחנת אפשרויות שונות לתגבור הקו, באמצעות הוספת אוטובוסים או באמצעות פתרונות אחרים, שיספקו מענה הולם ומהיר עבור תושבי שכונת בית וגן והשכונות הצפוניות".
האזינו לתלונה המלאה בתוכנית 'המוקד הציבורי' ב'קול חי':