
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ממשיכה במאבקה נגד סמכויות הממשלה הנבחרת, כאשר היום (שישי) שלחה מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו היא מתנגדת למינויו של עדן בר טל לתפקיד ממלא מקום נציב שירות המדינה.
על פי החלטת היועמ"שית, המינוי "חסר תוקף משפטי" משום שנתניהו "לא התייעץ איתה", תירוץ נוסף בשרשרת החלטות שמטרתן להגביל את כוחו של הדרג הנבחר לממש את מדיניותו. בהרב-מיארה הוסיפה כי במינוי קיים חשש של "פוליטיזציה של השירות הציבורי".
פסילת המינוי מגיעה ימים ספורים בלבד לאחר שלשכת ראש הממשלה הודיעה כי ברטל ישמש ממלא-מקום נציב שירות המדינה "מאחר שהחזיק בסמכויות הנציב בחודשים האחרונים". המהלך של היועמ"שית מצטרף לשורה ארוכה של צעדים שמטרתם לרסן את יכולת הממשלה למנות אנשי מקצוע המזוהים עם תפיסת עולמה.
עוד באתר:
מדובר בעימות חדש בין נתניהו לבהרב-מיארה, ימים ספורים אחרי שבג"ץ הפך פסק דין קודם והגביל את סמכות הממשלה למנות את נציב שירות המדינה. בלשכת ראש הממשלה תקפו בחריפות את פסיקת בג"ץ באותו עניין, וטענו כי "בג"ץ פועל כרשות מחוקקת, מבטל פסק דין קודם שלו, ומפרש חוק בניגוד מוחלט ללשונו ולכוונת המחוקק".
בימין טוענים כי המהלך של היועמ"שית הוא חלק ממגמה שמובילים פקידים משפטיים בכירים, במטרה לשמר את כוחם ולהתנגד למהלכי הממשלה בזמן מלחמה. "זה כשנה, בעיצומה של מלחמה רב זירתית, מנסה הממשלה למנות נציב שירות מדינה קבוע בדרך שמונו נציבי שירות המדינה עד היום – אך הייעוץ המשפטי לממשלה, בגיבוי בג"ץ, מונע זאת", נכתב בהודעת לשכת ראש הממשלה.
דעת המיעוט של השופט נעם סולברג בפסיקת בג"ץ על מינוי הנציב מדגישה את הבעייתיות במצב: סולברג, המשנה לנשיא בית המשפט העליון, מתח ביקורת על פסק הדין וציין כי הפסיקה מנוגדת להוראות החוק והופכת פסיקה קודמת ללא הצדקה.