
רכבת ישראל ממשיכה בנסיעת הצמיחה: החברה פרסמה הבוקר (ד') את הדו"ח הכספי לרבעון הראשון של שנת 2025, ממנו עולה תמונה ברורה של עלייה חדה בהיקף הפעילות – אך גם ירידה ברווח הנקי, בעיקר בשל הוצאות ביטחוניות ואחרות.
לפי הנתונים, ברבעון הראשון נרשמו 18.1 מיליון נסיעות ברכבת, עלייה של 18.3% לעומת 15.3 מיליון נסיעות בתקופה המקבילה אשתקד. גם ממוצע הנסיעות היומי טיפס ל-272 אלף – עלייה של 17%.
העלייה המשמעותית בנפח הנסיעות התאפשרה, בין השאר, בזכות גידול של 19% בנסועת הקרונות שהופעלו. נתונים אלה משקפים את הביקוש ההולך וגדל לשירותי הרכבת מצד הציבור.
עוד באתר:
מדדי הדיוק של הרכבות נותרו גבוהים: ממוצע דיוק רכבות הנוסעים עמד על 95.6% – בנטרול השפעת אזעקות "צבע אדום", ו-95.1% כוללן. מדובר בירידה קלה ביחס ל-96.64% ברבעון המקביל.
בתחום הפיננסי, רשמה רכבת ישראל עלייה של 9.6% בהכנסות שהסתכמו בכ-908.5 מיליון שקל.
מתוכן:
הכנסות מהסעת נוסעים: 61 מיליון ש"ח (עלייה של 13%)
הכנסות מהובלת מטענים: 43 מיליון ש"ח (עלייה של 10%)
הכנסות מדמי שכירות וגורמי חוץ: 26 מיליון ש"ח (עלייה של 30%)
במקביל, הובלת המטענים צמחה משמעותית – 1.7 מיליון טון מטענים, לעומת 1.4 מיליון בתקופה המקבילה – עלייה של 16%. נתון זה הושג לאחר חיבור חמשת נמלי הים התיכון לרשת הרכבתית.
למרות הנתונים החיוביים, רשמה החברה רווח נקי של 4 מיליון ש"ח בלבד, ירידה חדה לעומת 57.8 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. הסיבות המרכזיות: גידול של 48% בהוצאות שמירה (כ-20 מיליון ש"ח), וכן עלייה ניכרת בהוצאות תחזוקה ומחשוב.
כחלק מהתחדשות התחבורתית, השקיעה הרכבת ברבעון הראשון כ-950 מיליון שקל בפרויקטים תשתיתיים, בהם מסילה מזרחית, מסילה 431, מסילה רביעית באיילון, הכפלת מסילות החוף ועוד.
לאור מגמת השיפור, דירגו חברות הדירוג "מעלות" ו"מידרוג" את רכבת ישראל בדירוג האשראי הגבוה ביותר – AAA, על רקע הסכם חדש עם המדינה, שמחזק את הקשר והמחויבות בין הממשלה לבין החברה.
נתוני הרכבת מלמדים על המשך התרחבות ושיפור השירות – אך מציבים בפני הנהלת החברה אתגר ברור: שמירה על רווחיות תוך התמודדות עם אתגרי הביטחון והתפעול של התחבורה הציבורית בישראל.